Mozaik

Lovas polgárőrök mentették meg a fiatal dámszarvas életét

A csapdába esett állat vergődött az erdőben.

Újlengyel lovas polgárőrei a közelmúltban nem mindennapi körülmények között mentettek életet, írták a Facebook-oldalukon. Napi terep bejárásuk során szokatlan dolgot tapasztaltak, egy fiatal szarvas félig öntudatlanul vergődött az erdő szélén.

Fotó: Facebook / Újlengyeli Lovas Polgárőr

A dámszarvas bika riadtan próbált szabadulni a nyaka köré tekeredett műanyag zsinegtől, mely szinte hurokba fogta az állatot. A polgárőrök nem estek pánikba, a képzett lovasok jól tudták, ilyenkor néhány percnyi késlekedés is könnyen az állat életébe kerülhet.

A polgárőrök riasztották a helyi vadászmestert, ő gyorsan a helyszínre ért, és kiszabadította a riadt állatot a zsineg béklyójából.

Fotó: facebook/Újlengyel Lovas Polgárőr

A vadászmesterek a vadgazdálkodásban is aktívan részt vesznek, segítenek a bajban. A csapdába esett, vadon élő állatok viselkedése kiszámíthatatlan, ezért célszerű távolabb maradni tőlük, és szakemberre bízni a helyzet megoldását.

Az Újlengyeli Lovas Polgárőröknek és a vadásznak hála, a kaland jól végződött, a szarvas kiszabadulva a zsineg szorításából hamar elillant az erdő fái között.

Óvjuk meg a 21. század pestisétől az erdőt
Nem ez az első alkalom, amikor azt látjuk, hogyan mérgezi, vagy pusztítja az emberiség napról napra az állatvilágot.

Kiemelt kép: Facebook/Újlengyeli Lovas Polgárőr

Olvasói sztorik