Mozaik

Így még nem láttuk – fotósorozaton az eltorzult Föld

Felemelkedve teljesen más az arca a természetnek.

Radisics Milán drónnal készített, „Ahogy a természet formálja a Földet” sorozata nyerte a Magyar Sajtófotó Pályázat megosztott MÚOSZ Nagydíját, írta az Infostart.

Természetfotósok ritkán kapják meg ezt a nagydíjat – több mint három évtized során még nem nyert ilyen sorozat -, elsősorban emberi sorsok és történetek érdemlik ki ezt az elismerést. Ám a zsűrit a felvételek újszerűsége megffogta. A díjnyertes sorozatot Radisics Milán úgy alakította, hogy a Föld több millió éves evolúcióját egy idősíkra húzta.

Fotó: MTI/Kovács Attila

A fotósorozatot több helyszínen készítette: a száraz részeket Spanyolországban fényképezte, a lagúnákat Olaszországban, a jeget pedig Izlandon. Sivatagért Azerbajdzsánba és újra Spanyolországba repült.

Kerestem olyan helyszíneket Európában, ahol még vannak jégmaradványok, gleccserek, és olyan helyszínekre is mentem, ahol a szárazság tetten érhető. Így alakult ki, hogy a képeken látható, hogyan alakították ki a gleccserek a bolygót, és mi lesz holnap, ha teljesen eltűnik a víz. Az utóbbi két évben nagyon rákaptam erre a technológiára; az szippantott be, hogy az újszerűségét mutatja a tájnak

– mondta el az InfoRádióban a természetfotós, aki szerint az emberek megszokták, hogy a gyönyörű tájat a saját perspektívájukból látják, azonban felemelkedve teljesen más az arca a természetnek.

Radisics Milán további gyönyörű fotói ide kattintva tekinthetők meg.

A madarak szemével látni csodálatos dolog - Fotósorozat
Második születésnapja alkalmából a légi felvételekkel foglalkozó Sky Pixel egész éves pályázatot hirdetett.

Kiemelt képünk a fotósorozat egy részlete – Fotó: MTI/Radisics Milán

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik