A természet csodái: szív alakú tavak a nagyvilágból

Az anyatermészetnek van egy igazán romantikus oldala, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az egész világon fellelhető szív tavak csodája. Ezekből hoztunk most néhányat.
Kapcsolódó cikkek

Shimshal, Pakisztán

Shimshal falu a Hunza-völgy legtávolabbi területén található, mintegy háromezer méterrel a tengerszint felett. A gyönyörű tó 40 kilométerre van a településtől a kínai határ mentén. Gleccser olvadékvíz felhalmozódásából, a tóba áramló szezonális patakok révén alakul ki. Számos vándormadár és vízimadár fészkelőhelye.

Fotó: Wikimedia Commons/MajidDogar

Valentine, Kanada

Különleges, szív formájú tó a Valentine tava, amely Kanada számos természeti szépségének egyike, Quebec közelében. Ősszel a legcsodálatosabb, mikor a tó körüli erdő ezer színben tündököl.

Fotó: Facebook/Garry Norris

The Coeur de Voh – Új-Kaledónia

Egy világszerte népszerű szív alakú képződmény, melyről először 1990-ben Yann Arthus-Bertrand készített ismert fotót. A Voh szíve egy természetes tisztás, igazából mocsár, színét egy mangrove erdő adja. A Voh olyan ökoszisztémát szimbolizál, amelyet érdemes megvédeni.

Fotó: Wikimedia Commons/Bananaflo

Northrup, USA

Northrup szív alakú tava a washingtoni Banks-tó közelében található. Számtalan ragadozómadár, sasok, sólymok otthona.

Fotó: youtube

Khamar-Daban-hegység, Oroszország

A romantikus legenda szerint egyszer egy jó varázslóm Khamar-Daban úgy gondolta, ideje megházasodnia. Feleségül kérte a Mangi-erdő tulajdonosának lányát, akit Mangitaikának neveztek. A lány szép volt, de nem akart feleségül menni az öregemberhez, bár a naiv Khamar-Daban készen állt arra, hogy a Föld összes kincsét megadja neki. A menyasszony azonban számító volt, így Mangitaika inkább a gazdagabb Bajkál ajánlatát fogadta el. Khamar-Daban szíve megszakadt és a földre hullt. Ott egy nagy gödröt alkotott, amit Khamar-Daban könnyei töltöttek meg. Így született a szív alakú tó.

Fotó: Wikimedia commons/Озеро Сердце

Eros-tó – India

Természetes szív alakú tó, amely a Nyugati-Ghátokban található. Népszerű turista célpont. A kristályos vizű tó természetes forrásokból táplálkozik. Még a legforróbb nyarakon is tele van, és oltja a vándorok szomját.

Fotó: wikipedia/Premdasan

Lac du Montagnon, Franciaország

A francia Pireneusokban található szív formájú tóért 2003 méter magasságba kell mászni. Csodálatos hegyi tó, diszkrét és elzárt, a látványa kárpótol minden fáradtságért.

Fotó: Wikimedia commons/Emmanuel Doser

Lower Kachura-tó – Pakisztán

Shangrila-tónak is nevezik a köré épült üdülőfalu után, ami népszerű turisztikai célpont. A tó a Himalája nyugati részén fekvő Karakorum hegységben található. A környék, a magasba nyúló hegyek látványa, természetes szépsége páratlan.

Fotó: Wikimedia Commons/Kingbird50

Trnovacko-tó, Montenegro

Első látásra szerelem. Az 1517 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Trnovacko-tó Montenegró északnyugati részén található, nagyon közel Bosznia-Hercegovina határához. A szinte smaragd színű tó sziklás csúcsok hatalmas amfiteátrumának közepén fekszik, a csodálatos hegyek a tó kék-zöld vízében tükröződnek.

Fotó: Flickr/NH53

Lago di Tom, Svájc

A Lago di Tom a Piora-völgy egyik fő tava, Svájcban. A Ticeni-Alpok zöld csúcsai által körülvett tó a régió egyik legszebb látványossága, népszerű kirándulóhely. A szív alakú csoda mellett a turisták egy másik ritkaság miatt is látogatják a völgyet: helyi alpesi sajt is igazi kuriózum.

Fotó: Wikimedia Commons/Tici23
40+1 ok, miért érdemes egyedül világot látni
Sokkal intenzívebben tudunk jelen lenni a pillanatban, sokkal inkább átadhatjuk magunkat az élménynek.

Kiemelt képünkön Antrona, Olaszország. Fotó: Europress/AFP/Olivier Morin