Mozaik

Megnyitott a spirál alakú lombkorona-sétány

A koppenhágai székhelyű Effekt építészeti vállalkozás nem akármilyen projekttel örvendeztette meg a természet szerelmeseit Dániában. Pár éve már látványtervekkel beharangoztuk a különleges spirál alakú kilátót, amely mostanra el is készült, és április eleje óta látogatható a Glisselfeld Kloster nevű védett erdőben, írja a House Beautiful.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Inside the Forest Tower ph: Rasmus Hjortshøj- @coast_studio

EFFEKT Architects (@effektarchitects) által megosztott bejegyzés, Ápr 5., 2019, időpont: 6:42 (PDT időzóna szerint)

A fák ölelésében

A Koppenhágától egyórás autóútra délre fekvő erdőben egy különleges kilátót építettek, amely 600 méteres rámpával kezdődik, 900 méter hosszú, spirál alakú lombkorona-sétánnyal folytatódik, aztán egy 45 méter magas, homokóra alakú toronyban végződik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Looking up! Quite symbolically the three trees inside the Forest Tower leafed out on Saturday, the very day of the opening 🌱 ph: Rasmus Hjortshøj – @coast_studio

EFFEKT Architects (@effektarchitects) által megosztott bejegyzés, Ápr 3., 2019, időpont: 7:54 (PDT időzóna szerint)

Az erdei út kettő az egyben élményt ad: egyszerre sétányként és kilátóként is funkcionál. Ha végighaladunk a közel egy kilométer hosszú útvonalon, a fák lomboronája fölé juthatunk, ahol 360 fokos panoráma nyílik a tájra. A fából épített felhőkarcoló tetejéről, 135 méterre a tengerszint felett meseszép a kilátás az erdőre.

A projekt legfőbb célja, hogy a lehető legkisebb környezetkárosítással kapcsolja össze az embert a természettel, és minimalizálja a tájkép rombolását.

Egyébként egy hasonló kilátó már épült pár éve a németországi Fekete-erdőben. Itt a teljes sétány hossza 1250 méter, melyben benne van a 40 méter magas torony rámpája is.

Címlapfotó: Effekt Architects / instagram

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik