Mozaik

Megbüntetik a fürdőruhában sétálókat a montenegrói Budvában

A félmeztelen férfiak 500 eurós, a fürdőruhában sétálgató nők 600 eurós csekkre számíthatnak.

Súlyos pénzbírságra számíthatnak azok, akik a montenegrói Budva központjában fürdőruhában sétálgatnak, a városvezetés ugyanis megelégelte a hiányos öltözetű turisták viselkedését.

Budva

Budva a legnagyobb tengerparti település Montenegróban, a montenegrói turizmus metropolisza. Lakóinak száma: 11 ezer fő. A természeti szépségek mellett, mint a szigetek és a festői partszakaszok, Budva gazdag történelmi emlékekben is., olvasható a Wikipédián.

Az intézkedés nem egyedülálló, néhány éve már a horvátországi Dubrovnikban is pénzbírságra számíthatnak, akik a városközpontban fürdőruhában mutatkoznak.

Képünk illusztráció – Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A montenegrói városban idén várhatóan csak figyelmeztetik a szabályszegőket, jövőre azonban a büntetést is megkezdhetik. A közszolgálati televízió értesülése szerint

a félmeztelen férfiak 500 eurós (163 ezer forint), a fürdőruhában sétálgató nők pedig 600 eurós (196 ezer forint) büntetésre számíthatnak.

Büntetik továbbá azokat is, akik az óvárosban az utcán észnek vagy isznak, nekik akár 700 eurójukba (228 ezer forint) is kerülhet a csemegézés, írta az MTI.

Kiemelt képünkön Budva óvárosának látképe – Fotó: MTI/Bizományosi/Lehotka László

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik