Mozaik

A világ egyetlen víz alatti postája, ahonnan képeslapot is küldhetsz

Maradandó élmény itt feladni egy levelet.

Épp búvárkodsz, élvezed a Csendes-óceán korallzátonyainak természeti csodáit, amikor hirtelen rájössz, hogy elfelejtettél feladni egy fontos levelet. Sose félj: a Vanuatu Post megtalálta a megoldást!

Az extrém víz alatti postahivatal a csendes-óceáni Vanuatu szigetcsoport egyik turistaparadicsomában, a Hideaway sziget üdülőhelyéhez közel, a búvárkodásra és snorkelingre szakosodott üdülőhelyen található, írja az Atlas Obscura.

Az ötlet a helyi postavállalat vezérének fejéből pattant ki, hogy ezzel a nem mindennapi módszerrel népszerűsítse az országot és a 83 szigetből álló állam legnagyobb vonzerejét, a búvárparadicsomait. Egyébként Vanuatu turisztikai minisztere az elsők között merült alá, hogy feladjon egy képeslapot ezen a különleges postán.

A lényeg: a búvárkodás szerelmeseinek alá kell merülniük ahhoz, hogy feladhassák küldeményeiket

Itt, az óceán mélyén valóban egy igazi postahivatal működik, viszont csak bizonyos órákban tart nyitva. A víz felszínén egy zászlócska jelzi, ha nyitva van a posta, nehogy a búvárok feleslegesen merüljenek le. Amikor zárva tart, az épület melletti postaládába is bedobhatják a képeslapokat a búvárok de a parton található hagyományos postára is bevihetik.

Forrás: diveplanit.com

Mivel a víz pillanatok alatt tönkretenné a hagyományos levelezőlapokat, a búvároknak speciális vízálló változatot és bélyegeket kell vásárolniuk – még a feladás előtt, kint a parton.

Ti lemerülnétek feladni egy képeslapot? Mi simán:

Évszázadok óta üzemel a világ legkülönlegesebb postája
Évszázados hagyománnyal bír a bálnavadászok találmánya.

Címlapkép: diveplanit

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik