Mozaik

Betett a nagy meleg a paradicsomnak

Kevesebb termett a szokásosnál, ezért drágább a nyár egyik slágere.

Minden rendszeres piaci vásárlónak feltűnhetett, hogy mintegy két hét leforgása alatt jelentősen, közel másfélszeresére emelkedett a paradicsom ára, írja a bama.hu. Míg két hete a szebb paradicsomokért 390 forintért juthatott hozzá a vásárló, addig ezen a hétvégén a legolcsóbb kofáknál is eléri az 590 forintot kilója.

Évi 522 kilogramm a termés a rekorder paradicsomfán
Nem meglepő, hogy a világ egyik legnagyobb média és szórakoztatóipari társasága, a Disney tart néhány világrekordot, de ezek közül jó néhány nem

A portálnak nyilatkozó árusok elmondása szerint júliusban a szokatlan időjárás miatt még a fóliákban és az üvegházakban is lényegesen kevesebb étkezési paradicsom termett, mint tavaly. E mellett rendkívül stresszes volt az időjárás a paradicsomnak, ugyanis a szokatlan melegre úgy reagált, hogy kevesebb termett belőle. A termelők azt mondták, hogy a korszerű üvegházak termelése is körülbelül felére esett vissza júliusban.

A visszaesés egész Európára jellemző volt, ebből fakadóan a nagyobb üzletláncok sem tudják a zöldséget sokkal olcsóbban adni. A termelői jelzések alapján a kínálat rövidesen pozitív hatást gyakorolhat az árakra, de ahhoz, hogy ezt a vásárlók is érezzék, szükség lesz néhány hétre.

Kiemelt kép: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik