Mozaik

300 fát ültetnek egy stadionba Ausztriában

A projekt egyik nem titkolt célja, hogy emléket állítson azoknak a veszélyben lévő fajoknak, amelyeket a kihalás fenyeget.

Már elkezdték betelepíteni a fákat a Wörthersee Stadion pályájára, amely az Ausztria Klagenfurt labdarúgó csapatának otthona. A For Forest című installáció keretein belül a futballpályára ültetett installáció háromszáz fából fog állni, a fák sorra érkeznek, írja az Euronews.

15 éve facsemetével köszöntik az újszülötteket Szobon
2004-ben kezdődött az akció az akkori polgármester ötletére.

A projekt egyik nem titkolt célja, hogy emléket állítson azoknak a veszélyben lévő fajoknak, amelyeket a kihalás fenyeget, a másik cél pedig, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy a természet halálos veszélyben van – így ők is.

Soha ennyire nem volt időszerű egy ilyen installáció, mint most, hiszen a klímaváltozás elleni harc, a környezettudatosság soha nem tapasztalt aktualitást ad neki

– mondta Klaus Littmann, a kiállítás kurátora.

Az elkövetkező hónapban sorra ültetik el fákat a stadion területén. Több közülük hatszáz kilós. Az Ausztria legnagyobb nyilvános művészeti installációjaként számlázott For Forest csak a stadionban lesz  látható szeptember 8-tól október 27-ig.

93 évesen is fát ültetett II. Ezsébet királynő
Felajánlották neki a segítséget, de a királynő határozottan elutasította.

Kiemelt kép: For Forest

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik