Mozaik

Erdőkertesi tanító lett a Kunsági Bajuszkirály

Négy kategóriában huszonöten versenyeztek.

Immár tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Kunsági Bajuszfesztivált, ahol több kategóriában választották meg a legjobb, legmutatósabb bajuszokat. A hétvégi Kiskunfélegyházán lebonyolított bajuszmustrára idén huszonöt versenyző nevezett, akik négy kategóriában – bajusz-szakáll, kifent bajusz, természetes bajusz és magyar bajusz – mérték össze arcszőrzetüket, írta a baon.hu.

Újra világbajnok lett a magyar bajusz
Járomi Zsolt magyar csikós viseletben, árvalányhajjal a kalapján vette át az aranyérmet.

A bajuszfesztivál célja a kezdetektől az,  hogy felhívják a figyelmet erre a régi, ősi magyar viseletre. 2500 évvel ezelőtt egy paziriki szőnyegen maradt fent az első máig ismert bajuszábrázolás, amelyik egy szkíta lovast mutat be, őt tekintik a legősibb magyar bajuszosnak.

A kiskunfélegyházi rendezvényen megválasztják a kunsági bajuszkirályt, aki mindig a magyar bajusz kategória győztese. Idén ezt a két címet Járomi Zsolt nyerte, aki tanítóként dolgozik és Erdőkertesen él. Oláh Gyula lett a kifent bajusz, Palotai Attila a bajusz-szakáll,  Nagy Balázs pedig a természetes bajusz kategória győztese.

A bajuszfesztiválról Tóth Zoltán készített videós összefoglalót:

Kiemelt képünkön balról jobbra: Járomi Zsolt (magyar bajusz győztes és bajuszkirály), Oláh Gyula (kifent bajusz győztes) Palotai Attila (bajusz-szakáll győztes) és Nagy Balázs (természetes bajusz győztes) – Fotó: Facebook/Magyar Bajusz Társaság

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik