Mozaik

80 gólya foglalta el a holland falu villanyoszlopait

Nem mindennapi látványt nyújtott a madarak sokasága.

A hollandiai Oldemarkt falujának lakói különleges varázslatnak lehettek részesei a napokban, ahogy azt egy gólyás csoport írja is Facebookon.

A városban találtak éjszakai szálláshelyre a gólyák az elmúlt hetekben, ráadásul akkora számban, amilyenre a korábbiakban még nem akadt példa. Először csak tíz körül voltak, aztán néhány perc leforgása alatt több tucatnyian lettek, írják az augusztus 24-ei posztban.

Fotó: Facebook/Ooivaars.nl

Este 7 órakor még nem lehetett látni egyet sem közülük, félóra múlva viszont már három gólya szárnysuhogása is hallatszott a jégpálya fölött. Este nyolc órára pedig még tucatnyian érkeztek, és elfoglalták a villanyoszlopokat. Végül a jégpálya összes oszlopát kényelmesen a birtokukba vették a vándormadarak.

Fotó: Facebook/Ooivaars.nl

De nem érték be ennyivel, még többen érkeztek, és helyet keresve maguknak rátelepedtek telekommunikációs eszközökre, tetőkre és villanyoszlopokra szerte a városban. Összesen nagyjából nyolcvanan voltak Oldemarktban a köztereken, utakon, gyönyörű látványt nyújtva, amit sokan meg is csodáltak a városlakók közül. A lakosok megálltak, hogy a közlekedési és villanylámpák fényében láthassák a tollászkodó vagy épp nyugovóra térő madarakat.

Rendőrök védték a háztetőkön pihenő gólyákat
A heves esőzések miatt kényszerpihenő várt a vonuló madarakra Törökországban.

Kiemelt kép: Facebook/Ooivaars.nl

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik