Mozaik

Szarvasbőgés miatt korlátozták az erdőjárást a Mecsekben

Ha valaki az éjszakai erdőre kíváncsi, annak két éjszakai túrát javasolnak.

Szeptember 1-től egy hónapon át, a szarvasbőgés időszakában korlátozza az erdőterületek látogatását a Mecsekben és a Zselicben a területeket kezelő Mecsekerdő Zrt. – közölte a társaság az MTI-vel.

Lefotózták az égből a Mecsek egyik gyöngyszemét
Bámulatos Sikonda látványa a magasból.

A Szigetvári Erdészet sasréti, a Sásdi Erdészet kisvaszari, az Árpádtetői Erdészet hetvehelyi, a Pécsváradi Erdészet kárászi és mészkemencei, továbbá a Sellyei Erdészet szentegáti vadászterületén lépett életbe vasárnap a korlátozás. A vadállomány nyugalmának érdekében csak reggel 8 óra és délután 16 óra között lehet a megjelölt erdőrészekben tartózkodni.

A korlátozás nem vonatkozik lakott területekre, kerékpárutakra, parkokra, és például frekventált kirándulóhelyekre, kiépített turisztikai központokra és környékükre. A Mecsekerdő Zrt. továbbá azt is javasolja, hogy ebben az időszakban csak a nappali órákban tartózkodjon mindenki az erdőben, napkeltétől napnyugtáig. Ha valaki mégis az éjszakai erdőre kíváncsi, annak két éjszakai túrát is javasol a társaság, ahol a résztvevőknek esélyük lehet megtapasztalni a gímszarvasok nászát kísérő különleges hangulatot.

A korlátozásról és a túrákról további információk olvashatóak a www.mecsekerdo.hu internetes oldalon.

Kiemelt kép: Pixabay. com

Párját ritkítja a világhírű magyar szarvasfarm
Turisztikai szerepvállalásuk is tudatos, hiszen az itt szerzett látvány és élmény felejthetetlen.
Olvasói sztorik