Mozaik

Titkos medence egy német vízesés tetején

A természetes medence a kijelölt útvonaltól 30 percnyi sétára esik, és szinte csak a helyi lakosok ismerik.

A németországi Königsbach-vízesés 200 méteres magasságával az egyik legnagyobb Németországban. A tetején található egy rejtett, természetes vizű medence, ahonnan fenséges látvány tárul az ember szeme elé – írja a Daily Mail.

A helyről bámulatos drónfelvételeket készített a 25 éves Bridget Thackwray új-zélandi utazó, aki partnerével Topher Richwhite-tal járja a világot. Valószínüleg helyi lakosoktól értesülhettek a természetes medence létezéséről,  amely a bajorországi Konigssee-tó felett található, és a kijelölt túristaútvonaltól jó 30 percnyi sétára található.

A rejtett medence olyan, ahogy a neve is sugallja, nagyon rejtett. A kijelölt útvonaltól még 30 percig fákon, bokrokon átvágva kell haladni a vízesésig. Annak aljától fel kell mászni a tetejéig, ott található a medence. A vize nagyon hideg, mivel közvetlenül a környező hegyekből származik. A leeséstől egy erős perem véd meg, de az óvatosság nem árt

– mondta el Bridget.

Az idei év elején egy turistát helikopterrel kellett megmenteni, miután lezuhant a vízesésről, s mivel a hely nincs rajta a hivatalos túraútvonalon, nincsen karbantartva.

Az azonban biztos, hogy a látvány nem mindennapi.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

EXPEDITION EARTH (@expeditionearth.live) által megosztott bejegyzés, Aug 25., 2019, időpont: 1:06 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt kép: Instagram/Expedition Earth

Szlovénia kincsei: Vintgar-szurdok, Bohinji-tó és a mennyei bledi krémes
Kényeztető látnivalók és ízek csalogatnak a szomszédos országba.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik