Mozaik

Mosolygó fák egy oregoni domboldal ékességei

A smileyt 2011-ben alkották meg fenyőfákból.

Az Oregonban, a Hwy 18 domboldalon a Willamina erdőben mosolygó smileyt 2011-ben alkották meg fenyőfákból, és mindössze egy óra alatt elérhető Portland belvárosából, írja a simplefloorspdx.com.

A kör megmérésére és kirajzolására egy kötelet használtak. A szem és a száj háromszög alakú, douglas fenyőkből alakították ki, az arc többi részét pedig vörösfenyővel töltötték fel. 

A fákból kialakított mosolygó arc ötlete David Hamptontól és a korábbi erdészeti vezetőtől, Dennis Creeltől származik.

Amikor betakarították a telep fáit, felfigyeltek arra, hogy a terület jól látható a 18-as autópályán utazó emberek számára, így David és Dennis meglátták benne a lehetőséget az emberek szórakoztatására.

A tervezés és a beültetés egy hetet vett igénybe, és a legtöbb elhaladó embernek fogalma sincs, hogy kerülhetett oda a mosolygó fej, de ősszel rendre megállnak lefotózni az érdekes tüneményt.

Íme az autózáskor elénk táruló látvány

Ez az első alkalom, hogy ilyet csináltak, így előre nem tudják, hogyan fog változni az arc az idő múlásával. Valószínűleg megöregszik majd, ahogy a fák növekednek, de körülbelül 10 évig biztosan mosolyog még ránk.

Az ikonikus mosolygó arc eredeti ötlete nem a Forrest Gump című filmben látható módon jött létre, hanem a Massachusetts-i Worcesterben kezdődött 1963-ban, egy Harvey Ball nevű ember által, aki a Worcester Mutual Insurance Company nevű társaságnál dolgozott. A vállalati morál fellendítése érdekében készítette az ikonikussá vált fejet a „mosoly kampány” elnevezésű kezdeményezésre, és innen indult hódító útjára a ma már mindenki által ismert és használt smiley.

Kiemelt kép: Facebook

Kiderült, hogy énekelnek a fák
Az ember közeledtére minden növény nyugtalanná válik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik