Mozaik

Vérfürdőt rendeztek a farkasok egy erdélyi tanyán

Ezúttal nem a már-már közellenségnek számító medvék támadtak.

Hiába a vadhálóval és szögesdróttal bekerített legelő, a farkasoknak ez sem akadály: az elmúlt hétvégén tizenhat juhot pusztítottak el a ragadozók Kovács Péter Gyergyószentmiklóshoz közeli tanyáján – írta a Székelyhon.

Füzér lehet az első magyar farkasbarát falu
Feltételezhetően nagyobb falka élhet már a környéken.

Az elhullott állatokra túrázók lettek figyelmesek. Először arra gyanakodtak, hogy valami mérgezés pusztíthatta el a juhokat, ugyanis az útról semmilyen sérülés nem látszott a tetemeken. Közelről nézve nem volt kétséges, hogy farkasok támadtak rájuk. Néhány juhnak a torka volt átharapva, másokat alaposan szétmarcangoltak a vadállatok.

Az erdélyi gazda értesítette a gyergyószentmiklósi önkormányzatot a károkról. A helyszíni vizsgálat során kiderült, hogy tizenhat juh lett a farkasok áldozata, ennyi hiányzik a nyájból.

Kettőt magukkal vittek a vadak, és ezeket már meg sem találták

– mondta a portál érdeklődésére Mezei Szabolcs, a városháza illetékes munkatársa, aki hozzátette: reggel 8-kor terelték ki a vadkerítéssel és szögesdróttal védett legelőre a juhokat, és délelőtt 11 óra körül fedezték fel az elhullott állatokat a túrázók, azaz nappal történt a farkastámadás.

A kárfelmérés után készül el a dokumentáció, és elkezdődik a hosszas procedúra, amely végén a gazda kártérítésben részesülhet.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik