Mozaik

Vizsgálat indult a medvét lelövő erdélyi vadász ellen

Önvédelemből sütötte el fegyverét a feléje rohanó nagyvad láttán.

Igen mozgalmas – és egyúttal tragikus – volt a hétvége az erdélyi Maros megyében, ahol egy pásztort megölt a medve, egy vadőrt pedig megsebesített. Utóbbi egy vaddisznóvadászaton vett részt, amikor megtámadta a nagyvad és több helyen megsebesítette. Kórházba került, de nincs életveszélyben, írja a Székelyhon.

Fél év alatt 500 medvetámadás történt Romániában
81 alkalommal emberek életét veszélyeztették a vadállatok.

Szintén vaddisznóra vadászott szombaton az a szabédi társaság, amelynek egyik tagja szembetalálkozott egy medvével. A portál úgy értesült, hogy a medve a vadász felé szaladt, mire az hat méternyi távolságról rálőtt, fején találva el a nagyvadat. Mindez Mezőcsávás községben történt, Bazéd település határában. Az ügyben orvvadászat gyanújával indult ügyészségi vizsgálat.

Csak akkor lesz bűnügyi dosszié az ügyben, ha kiderült, hogy a kolléga hibás, de nyilvánvaló, hogy önvédelemből lőtt a medvére. A vadász nem úgy kelt fel reggel, hogy arra gondolt, medvét fog lőni, hanem hogy vaddisznóvadászatra megy. A saját életét féltette a nagyvadtól, ezért lőtte le

– mondta a portálnak a vadásztársaság elnöke.

Mint arról korábban többször beszámoltunk, Erdélyben mindennaposak a medvetámadások, túlszaporodott a nagyvadak állománya. Az eset kapcsán például az embereken eluralkodó félelemről beszélt a szabédi unitárius lelkész is, aki elmondta: az unitárius templom a temetőkert közelében van, és állítólag oda is bejárt a medve. Ezért a gyermekek és az idősebbek már templomba sem mernek menni a nagyvadtól való félelmükben.

Medve zavarta meg az emlékezőket a temetőben
A fiatalkorú gyerek pánikba esett a találkozáskor.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik