Mozaik

Remekműveket horgol és árváknak gyűjt a 11 éves fiú

Jonah figyelemzavaros volt, de a horgolás segített neki leküzdeni ezt.

Látványos sálakat, takarókat, terítőket horgol a 11 éves Jonah Larson, eladja őket, s a pénzt az árváknak adja, írja a Return to Now.

Jonah már 5 évesen megtanult horgolni. 11 éves korára vált ismertté arról, hogy mintáit még a nagyon tapasztalt nagymamáknak is nehezen sikerül megcsinálni. Nem csak szépen, de szédítő ütemben is dolgozik. Ördögi ügyességgel horgolja egymás után a takarókat, sálakat, kalapokat, ujjatlan kesztyűket, alátéteket és kitömött állatokat, melyeket aztán meg is mutat közösségi oldalán, ahol már rengetegen követik.

Fotó: Facebook/Jonah’s Hands

Jonah mindezeket azért csinálja, mert szeretne jótékonykodni – és mert nagyon szeret horgolni. A horgolt szépségek eladásából származó jövedelmének nagy részét annak az etiópiai árvaháznak és a környező közösségnek adományozza, ahonnan örökbe fogadták.

Nemrégiben 20 ezer dollárt gyűjtött egy könyvtár felépítéséhez a születési helyén, valamint az ott élő gyermekek iskolai ellátására.

Jonah, akinek korábban figyelemzavarai voltak, azt állítja, ha a kezét lefoglalja, az megnyugtatja a fejét.

Fotó: Facebook/Jonah’s Hands

Nagyon sokat gondolkodom azon, hogyan lehetne a dolgokat másképp csinálni. A horgolás számomra pihentető, mert ellazítja a fejem. Mindenkinek kell, hogy legyen valami olyan hobbija, ami ellazítj. Egy nagyon nehéz, kaotikus nap után ebben a rohanó világban nagyon jó tudni, hogy iskola után hazajöhetek és horgolhatok a ház sarkában, miközben ott van mellettem, akit a legjobban szeretek: az édesanyám

– mondta Jonah.

Fotó: Facebook/Jonah’s Hands

Az egyik legnagyobb kihívást jelentő alkotása a 800 plüss virágból álló takaró volt.

Fotó: Facebook/Jonah’s Hands

Szeretném megadni az etiópiai gyermekek számára a lehetőséget, hogy felszabadítsák szenvedélyüket és potenciáljukat

– mondja Jonah arról, miért kezdett adománygyűjtésbe, amellyel célja, hogy segítse a nőket és a gyermekeket tehetségük fejlesztésében.

Fotó: Facebook/Jonah’s Hands
Fotó: Facebook/Jonah’s Hands

Kiemelt kép: Facebook/Jonah’s Hands

Babákkal üzen és ad reményt beteg gyerekeknek a horgoló nagypapa
Célja az, hogy örömöt szerezzen a babáival, miközben igyekszik a gyerekek önértékelését is növelni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik