Mozaik

Bámulatos jégszálloda nyílt az északi sarkkör közelében

Az  északi sarkkörtől 145 km-re, Svédország legészakibb megyéjében, a norrbotteni Kiruna városban, egyedülálló, jégből faragott szállodát építettek, amely igazi szobrászati remekmű lett. A szálloda a Kiruna Jég Hotel nevet kapta. A legapróbb részletekig mindent, a csillártól az ágyon keresztül a desszerttálakig és a poharakig, a közeli befagyott tóból származó jégből faragtak ki.

Az Euronews beszámolója szerint összesen 15 különálló lakosztály várja a látogatókat, amiket egy álomszerű labirintus köt össze. A jégszálloda megfaragására 126-an pályáztak a világ minden részéről. Közülük választottak ki 36 építészt, művészt és szobrászt, akik többek között az Egyesült Államokból, Ausztráliából és Japánból érkeztek.

Az Icehotelben a  szobák ára 600 $, ami 538 €, de még így is egész évben telt házra számítanak.

A szezon már elkezdődött, karácsonyi és szilveszteri ajánlatokkal is csalogatnak, de akik nem szeretnék a világ egyik leghidegebb pontján, ebben a különleges jégvarászban tölteni az év utolsó napjaikat, azok napközben is megcsodálhatják a páratlan, labirintusokkal és jégfaragványokkal teli helyet.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Frances Vincent

Olvasói sztorik