Mozaik

200 ezer virággal megkezdődött a tulipánszezon Hollandiában

Ezúttal is nagy érdeklődés övezte a szezonnyitó rendezvényt.

Évente körülbelül 1,7 milliárd holland tulipán üdvözli a tavaszt az egész világon. A Nemzeti Tulipánnap alkalmából 2012 óta január harmadik szombatján a holland tulipántermelők hatalmas bemutatót rendeznek az amszterdami  Dam téren, ahol körülbelül 200 ezer tulipán várja a tavasz virágának a szerelmeseit.

A szezonnyitó eseményre ma, január 18-án is több ezer ember érkezett, nem csupán a látványért, hanem azért, hogy válogathassanak a különleges szépségekből, hiszen a tulipán azon túl, hogy a tavasz virága, Hollandia egyik jelképe is.

Fotó: Europress/AFP/Paulo Amorim

Videón is gyönyörködhetünk a tavasz első hírnökeiben

Kétségtelen, hogy Hollandia számtalan turisztikai látványossága közül a tulipánmezők a leghíresebbek. Tavasszal virágba borul az összes rét és mező: nárciszok, jácintok és tulipánok nyílnak hektárokon és díszítik a kerteket.

A Keukenhof neve sokak előtt ismert, hiszen a világ egyik legnagyobb virágoskertje, Lisse városa mellett található. Méretei miatt gyakran Európa kertjének is nevezik. A hivatalos adatok szerint mintegy 7 millió virághagymát ültetnek el évente a 32 hektáros parkban, ami minden évben március utolsó hetétől május közepéig látogatható. A leglátványosabb a tulipánok virágzása idején, április közepén.

Címlapfotó:  Europress/AFP/Paulo Amorim

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik