Mozaik

Komposztálható cserepekben árul dísznövényeket a SPAR

Céljuk, hogy a bevezetett alternatív megoldásokkal környezettudatosabb vásárlásra ösztönözzék a vevőket.

Csökkenti a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. a vállalat műanyagfelhasználását, ezért 2020 januárjától biológiailag teljesen lebomló és komposztálható tartókban árulja dísznövényeit. A kereskedelmi lánc a vásárlók környezettudatosabbá válásával indokolja a lépést, írják sajtóközleményükben.

Áruházláncunk 2020 januárjától 34 INTERSPAR hipermarketében nem műanyag alapú, lebomló cserepekben is kínál virágzó és levelével díszítő szobanövényeket, hajtatott hagymás virágokat és pozsgásokat. A tervezett eladások alapján vállaltunk ezáltal több mint 350 kilogramm műanyag felhasználását spórolja meg. Az újabb „zöld” lépésre az motivált minket, hogy a SPAR vásárlói egyre környezettudatosabbak, mi pedig felelős vállalatként küldetésünknek érezzük, hogy alternatívák felkínálásával a környezettudatos hozzáállást erősítsük

– mondta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A SPAR a hazai kereskedelmi láncok közül az elsők között alkalmazza átfogóan a szobanövény-árucsoportban a környezettudatos megoldást. A kínálatban megtalálható növények egyesével vásárolhatók meg, különböző cserépméretekben és akár felakasztható kaspóban is a zöldség osztályokon.

Fotó: Spar.hu

 

A lebomló cserepes, virághagymás színes növények keverékei – közte jácintok, nárciszok, tulipánok – az otthonok tetszetős díszeként szolgálnak. Az idővel teljesen eloxidálódó cserepeket, hogy ne ázzanak át, a nedvességnek ellenálló – kerámia – kaspóba célszerű tenni, az elvirágzást követően pedig véglegesen földbe ültethetők a hagymák.

A kókuszrost kaspót a kókuszdió külső, rostos védőburkából készítik, ezért ugyanolyan strapabíró, mint az agyagcserepek, így átültetés nélkül kiválóan alkalmasak növények nevelésére. Ha pedig már nincs szükség rájuk, 100%-osan komposztálhatók.

A SPAR célja, hogy a bevezetett alternatív megoldásokkal a környezettudatosabb vásárlásra ösztönözze a vevőközönségét.

Kiemelt kép: Spar.hu

Száműzték a műanyag poharakat egy székesfehérvári gimnáziumból
A büfés néni ismeri a legtöbb diák bögréjét.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik