Mozaik

Papírcsomagolással harcolnak a műanyagok ellen

A fenntarthatóság a legfontosabb szempont.

A hazánkban Nyergesújfaluban jelenlévő Lucart két termékcsaládja is új csomagolást kap, amelyek újrahasznosított és újrahasznosítható papírból készülnek, továbbá a nyomtatáshoz is komposztálható, biológiailag lebomló nyomdafestéket használnak. A cég legfrissebb újítása a fogyasztói igényekre reflektál, hisz négyből három vásárlónak számít, hogy egy termék csomagolása a lehető legkevésbé terhelje a környezetet.

A Lucart, Európa vezető tissue-, airlaid papírtermékek és egy oldalt fényes rugalmas csomagolóanyagok gyártója továbbra is a fenntarthatóságot tartja az egyik legfontosabb szempontnak az olyan környezetbarát, innovatív megoldások keresésekor, amelyek környezeti hatása korlátozott. A háztartási fogyasztásra szánt termékek is új csomagolást kaptak újrahasznosított és újrahasznosítható papírból, amivel még nagyobb mértékben hozzájárulnak környezetünk védelméhez.

A fogyasztói tudatosság támogatása

A vállalat az újrahasznosított papírcsomagolás bevezetésével fontos lépést tett az újonnan gyártott műanyagok használatának csökkentésére. Évente mintegy 570 ezer tonna műanyag kerül a Földközi-tengerbe, amit úgy lehet elképzelni, mintha 33.800 műanyag palackot dobnánk a tengerbe percenként.

A fogyasztók is egyre tudatosabbak, tisztában vannak annak a fontosságával, hogy vásárláskor fenntartható termékeket válasszanak, így folyamatosan keresik azokat a lehetőségeket, amelyekkel a gyakorlatban is segítenek megóvni Földünket. Nekünk pedig az a dolgunk, hogy segítsünk nekik ebben

– vallja Guido Pasquini, a Lucart kereskedelmi és marketing igazgatója.

A cég ezért célul tűzte ki, hogy fokozatosan lecseréli termékei műanyag csomagolását saját gyártmányú, újrahasznosított papírból készült rugalmasan felhasználható csomagolóanyagokra. Különösen büszkék erre a projektre, hiszen hatalmas csapatmunka van mögötte. A papírgyártás egyes technikai problémáit, vagy a nyomtatáshoz használt tinta alkalmazásával kapcsolatos kérdéseket is megoldották, ugyanis a nyomtatáshoz is komposztálható, biológiailag lebomló nyomdafestéket használnak.

Fontos a környezetvédelem

A fogyasztók egyre nagyobb érdeklődéssel fordulnak a fenntarthatósággal foglalkozó kérdések, illetve a környezettudatos választások felé, a kutatások szerint 75%-ukat befolyásolja vásárláskor a termék csomagolásának környezetre gyakorolt hatása, és minden második ember más terméket választ, ha azzal kevésbé terheli a környezetet. Sőt, a válaszadók 77%-a hajlandó többet is fizetni egy áruért, ha annak csomagolása kevésbé környezetszennyező.

Kiemelt kép: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik