Mozaik

40 méter magas lesz a világ legnagyobb hóembere

A tervek szerint február elsejére elkészül, és akkor tűzijátékkal köszöntik az új Guinness-rekordot.

Február elsején szeretnék hitelesíttetni a Guinness-rekordot az osztrák Riesneralm síterepén, ahol novemberben jelentették be, hogy megépítik a világ legmagasabb hóemberét, írja a Derbergdastal.

Az önkénteseknek 40 nap áll rendelkezésükre, hogy február elsején a hitelesítés után hatalmas ünnepléssel, tűzijátékkal köszöntsék a 40 méter magas, 30 méter átmérőjű monstrumot, melynek hatméteres kalapja és 40 méter hosszú sálja lesz majd. Az osztrák ötletgazdák – Gerhard Peer projektmenedzserrel az élen – az Egyesült Államok Maine államában korábban felépített 37,21 méter magasságú hóember csúcsát szeretnék megdönteni, és bekerülni a Guinness-rekordok közé.

A munkálatok jól haladnak, a hóágyúk szinte ontják a havat a giga hóember elkészítéséhez. Előzetes számítások szerint a kész műhöz mintegy 800 tonna hóra lesz szükség. Az építkezést webkamera segítségével bárki nyomon követheti.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

So langsam nähern wir uns dem Weltrekord 💪🏻🤩. Keine Angst, wir sagen Bescheid sobald er geknackt ist!

Weltrekord-Schneemann 2020 (@weltrekordschneemann2020) által megosztott bejegyzés, Jan 19., 2020, időpont: 11:08 (PST időzóna szerint)


Kiemelt kép: Schneemann webkamera

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik