Mozaik

Hatalmas jégeső csapott le Békés és Csongrád megyére

Rövid ideig tartott, de az éppen elég volt.

Február 11-én, kedden reggel kiterjed viharlánc érte el Csongrád megyét, írta a Délmagyar.

8 órakor pillanatok alatt érkezett hatalmas mennydörgéssel a viharral kísért jégeső Csongrádra. A néhány percig tartó tartó égi áldás nyomai rövid ideig maradtak meg: a plusz 5 fokban hamar elolvadt a jég. A borsó nagyságú jégdarabok egyes helyeken tiszta fehérré változtatták a járdákat, utakat, anyagi kárról azonban nem érkezett jelentés.

Kecskeméten és környékén is villámokkal, heves esőzéssel, sőt helyenként nagyobb szemcséjű jéggel érkezett meteorológiai csapás, tájékoztat a hiros.hu.

A Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem illetékese a portálnak elmondta: a vihar időszakában egy balesethez riasztották munkatársaikat, az M5-ös autópálya 94-95-ös kilométerszelvényének magasságában egy autó lesodródott az útról, de személyi sérülés nem történt.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Dusnok és Fajsz között, az 51-es számú főúton fa dőlt az útra, a mentesítést a kalocsai tűzoltók végezték.

Békés megyét sem kerülte el a hatalmas vihar. Nagyszénáson reggel nem sokkal 8 óra előtt nagy szél, dörgés és villámlás kíséretében borsónyi nagyságú jég esett, írta a beol.hu. Gádorost, Csanádapácát és Orosházát sem kerülte el az orkánszerű pusztítás, melyet ezeken a településeken is jég kísért.

Kiemelt képünkön a jégeső után maradt jégdarabokat lapátolja a járdán egy nő a Békés megyei Gádoroson 2020. február 11-én – Fotó: MTI/Rosta Tibor

A villámlás kiszámíthatatlan - Látványos videót készítettek a magyar viharvadászok
Heten vannak, mint a gonoszok, de ők nem azok. Ők a viharmániás közösség.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik