Mozaik

92 kilósan jött a világra a prágai állatkert új kedvence

Már nagyon várták a kicsit az Elefántvölgyben.

A napokban nagy volt az öröm a prágai állatkertben, ugyanis egy régóta várt ázsiai elefántbébi jött a világra. A nőstény újszülött súlya 92 kilogramm. Mind a bébi, mind pedig az édesanyja, Tamara jó egészségnek örvend. A büszke apa Ankhor. Egy másik elefántbébi születését is izgatottan várják, mert a Janita nevű nőstény elefánt is vemhes, írja honlapján a prágai állatkert.

Fotó: You Tube/Petr Hamerník, Prague Zoo

Végre van egy nőstény bébink! Én már nagyon akartam egyet, főleg a két fiú, Max és Rudi után. Nagy köszönet kollégáimnak az Elefántvölgybe! Tekintettel a jelenlegi helyzetre, ami miatt két elkülönített csoportban dolgozunk, még nehezebb volt most ez a szülés, mint normál körülmények között. Feszült izgalomban várjuk a második elefánttehén, Janita ellését is

– ujjongott Miroslav Bobek, a prágai állatkert igazgatója.

Tamara bébije szinte azonnal felállt anyja lábai között, aki így védte őt. Az állatgondozóknak nem kellett beleavatkozni az ellésbe, minden rendben zajlott az állatkert kurátora, Pavel Brandl szerint.

Fotó: You Tube/Petr Hamerník, Prague Zoo

A nőstény kiselefánt súlya 92 kilogramm, ami átlagos az újszülött ázsiai elefánt esetében. A születése után húsz perccel már egyedül állt, megpróbált szopni is

– mondta el Martin Kristen elefánttenyésztő.

A prágai állatkert 1933 óta tart elefántot, és a mostani borjú világra jöttével már nyolcfős a csorda. Az állatok az Elefántvölgyben laknak, amit Prága és sok ezer civil adományának köszönhetően 2003 márciusában nyitottak meg a nagyközönség előtt. Az első itt fogant és született elefántborjú 2016. április 5-én érkezett Maxmilián (Max) névvel, anyja Janita. Rudolf (Rudi) hat hónappal később örvendeztette meg az állatkertet, Tamara borjaként.

Íme a születés videón:

Kiemelt kép: You Tube/Petr Hamerník, Prague Zoo

Gumiabroncsból készülnek az ifjú mester páratlan szobrai
Fenntartható és környezetbarát műalkotások Baráth Gábor remekei.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik