Mozaik

Igazi példakép a napi munka után önkéntesnek álló szegedi boltvezető

Horváthné Balla Szilvia, a Szeged Annakút Tesco boltvezetője a munkanap végén dobozokkal megpakolva indul el a boltból: elintézi a bevásárlást idős ismerőseinek, szomszédainak, írja az entescom.hu.

A boltvezető felajánlotta az ismeretségi körébe tartozó időseknek, utcabelieknek, hogy besegít a bevásárlásban, így nekik nem kell otthonról kimozdulniuk, sorban állniuk és cipekedniük hazáig. Miközben biztonságban vannak, Szilvi a napi munka után bevásárol, rendszerez, csomagokat készít. Aztán autóba ül, és mindenkinek házhoz viszi a kért élelmiszert, zöldséget, háztartási szereket.

Dunakeszin a termelői kispiac olyat tesz, amit az egész világ másolhatna
Minden helyzetben van megoldás, csak egy kis kreativitás, összefogás és némi plusz energiabefektetés kell hozzá.

A boltvezető segítséget nyújt a külföldön élő barátai nyugdíjas szüleinek, mozgásban korlátozott utcabelieknek, vagy épp olyan kisgyerekes anyukának is, aki nem szívesen megy közösségbe a jelenlegi helyzetben.

A bevásárlólistát üzenetben juttatják el neki, hetente akár többször. Van, akinek egy-két nagyobb, többeknek többszöri kisebb bevásárlásokkal segít.

Az elmúlt napokban, hetekben ez az önzetlen segítségnyújtás folyamatos, sőt  a rászorulók köre bővült, többeknek a boltban összegyűjtik a megvásárolni kívánt árut és a vásárló csak fizet és átveszi azt. Szilvi nagyon lelkes, a kollégáknak is példát mutat önzetlen segítségnyújtásával

– nyilatkozta Balogh Kata, a Tesco működési menedzsere.

Kiemelt kép: entescom.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik