Mozaik

Világpremier a tévében: ma este bemutatják a Jane Goodall életéről szóló dokumentumfilmet

2020. április 22-én világpremierrel kerül bemutatásra Jane Goodall: A remény című dokumentumfilm is, amely a híres etológus különleges életét és munkásságát mutatja be exkluzív, ritkán látott képsorokon keresztül, írja a National Geographic.

A cikkben emlékeztetnek, a National Geographic idén is mindent megtesz a „zöld üzenet” közvetítéséért a nézők felé, és április 22-ére, a Föld Napjára tematikus műsorfolyammal készül, melynek filmjei bemutatják Földünk kincseit, a minket körülvevő fajokat és környezeti csodákat.

Az ünnepi műsorfolyam egyik legkiemelkedőbb premierje a Jane Goodall: A remény című film, amely végigkíséri a nézőket a Dr. Goodall által bejárt hosszú úton, bemutatva a híres etológusnő több évtizedes munkásságát és kivételes személyiségét. A kétórás dokumentumfilmből kiderül, miként vált Dr. Goodall újszerű felfogásával az élővilág megmentéséért vívott harc ikonjává.

Gombében, az esőerdő mélyén tudatosult bennem először igazán, hogy minden mindennel összefügg. Attól kezdve minden nap világosabbá vált számomra, hogy a klímaváltozás a természeti világunk létét fenyegeti, és hogy ha elpusztítjuk ezt a világot, a saját jövőnket is elpusztítjuk. Minden nap minden embernek megvan a lehetősége rá, hogy apró, bölcs döntésekkel jobbá tegye a környezetét. És ha emberek milliárdjai hoznak jó döntéseket, valóban jobbá válik a világ. Soha nem szabad feladni, mindig vezet út előre

– fogalmazott Goodall.

A filmben számos olyan megszólaló segít Goodall pályáját színesen és hitelesen felrajzolni, akik különféle projektekben rövidebb-hosszabb ideig együtt dolgoztak vele. Így többek közt feltűnik a képernyőn Harry herceg, aki maga is természetvédelmi aktivista, James Baker egykori amerikai külügyminiszter; Dr. Richard Wrangham antropológiaprofesszor, a Kibale Csimpánz Projekt alapítója; Dr. Francis Collins, az Amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet igazgatója.

A Jane Goodall: A remény című filmet 2020. április 22-én, szerdán 21 órakor mutatja be egyszerre a National Geographic és a National Geographic Wild.

Jane Goodall: A koronavírus-járványból is van mit tanulni
Az örök optimista kutatóval legújabb filmje kapcsán beszélgettünk .

Kiemelt kép: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik