Mozaik

Templom az óceán közepén: amikor minden nap a túlélés a cél

Dokumentumfilm Kopár István földkerülő útjáról.

Templom az óceán közepén címmel készült el Fehér Sándor félórás dokumentumfilmje Kopár István szóló földkerülő útjáról, amit vasárnap a közmédián láthat a közönség.

A stáb az indulás előtti napokban felkereste őt a kikötőben, belesve a kulisszák mögé, bemutatva a technikai felszereléseit, személyes rakományát. Kiderült az is, hogy a Horn-foknál legjobb barátai sírjáról kis földdarabokat készül vízbe szórni, és édesapja hamvai is elkísérik őt.

50 országban járt, hajóval utazza be a világot a magyar lány
Próbálja saját szemmel bemutatni azokat a helyeket, amerre a hajó jár.

Az 1968-as első kikötés nélküli szóló földkerülő vitorlásverseny emlékére felélesztett Golden Globe Race-n 1988 előtt tervezett, 32-36 lábas hajókkal lehetett részt venni, az indulók csak az egykori verseny idején ismert technikai eszközöket használhatták útjuk során.

Kopár István elmesélte: Tasmániában – ahol a hajók félórára megállhattak, de nem köthettek ki -, hogyan és mivel segített versenyzőtársán, miközben neki is minden nap a túlélés volt a célja.

Kopár István a negyedik helyen ért célba, a 66 éves magyar hajós 263 napos út után 2019. március 21-én futott be a franciaországi Les Sables d,Olonne kikötőjébe. A film feleleveníti a találkozást feleségével, majd a vitorlázó újra kamera elé ülve meséli el a verseny minden apró nehézségét, szépségét, és azt, hogy hányszor is imádkozott templomában az óceán közepén.

A félórás film vasárnap 14.40 órától látható a Duna World csatornán.

Kiemelt kép: YouTube

Vitorlásoknak épül gigakikötő Balatonfüreden
Javában tart az építkezés, mely a város legnagyobb kikötői beruházása.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik