Körülnézett a Balatonnál a világjáró cica

Ahol rájuk esteledik, ott megszállnak, és amikor kedvük van, tekernek tovább.
Kapcsolódó cikkek

Nala, a bosnyák cica és gazdája, az ír Dean Nicholson még márciusban Boszniából érkeztek kerékpáron Magyarországra. Baján szálltak meg, majd Budapest felé vették az irányt, ám a koronavírus-járvány miatt Sukorón ragadtak. Ott töltötték a karantén hónapjait, a napokban pedig a Balaton körül tekertek, írta a Like Balaton.

Dean Nicholson hegesztőként dolgozott Írországban, aztán 2018-ban úgy döntött, feladja addigi életét, kerékpárra pattan és felfedezi a világot. Hű társa egy cica, Nala lett, akit Boszniában járva fogadott maga mellé.

A kóbor kiscicán megesett a bringás szíve, amikor nyávogva ételért kuncsorgott a semmi közepén. Megetette, néhány napig gondoskodott róla, majd úgy döntött, viszi magával további útján. Betette a táskájába, s bár aggódott, hogyan fogja teljesíteni a célkitűzését, gyorsan kiderült, hogy Nala egy bátor cicus és semmiben nem akadályozza

– olvasható a portálon.

Nala hol a gazdi vállán, hol a kerékpár kis kosarában ücsörög fegyelmezetten. Ahol rájuk esteledik, ott megszállnak, és amikor kedvük van, tekernek tovább, de naponta csak annyit, amennyi jólesik.

Dean Nicholson az utat Nala kívánsága és igényei szerint alakítja. Tavaly ősszel például azért töltöttek hónapokat Albániában, mert a cica fertőzést kapott és a gazdi jobbnak látta, ha egy helyben lábadozik. A férfi így alkalmi munkákat is vállalt, hogy ne okozzon fennakadást a világjárásban az egészségügyi szünet.

A cicusnak Magyarország a tizedik ország, ahol jár, Dean Nicholson pedig a 18. országot “teljesíti” Magyarországgal.

Hamarosan Ausztria felé veszik az irányt, arról pedig, hogy a Balaton északi partján is nagyon jól érezték magukat videó is készült.

Kiemelt kép: Instagram/1bike1world

Gördeszkázik a világ legokosabb macskája
Bármit megtanul egy cica, ha van kedve hozzá.