Mozaik

Rangos elismerést kap az ország Cili nénije

Hazánk tiszteletbeli doktornénijét valójában a koronavírus-járvány idején ismerte meg az ország.

A Szent Adalbert-díjat adományozza a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Müller Cecília országos tiszti főorvosnak, az elismerést csütörtökön délután a fővárosban adják át, írta a Magyar Nemzet.

Az elismerést többek között azért a munkáért nyújtják át, amelyet az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány alatt, a veszélyhelyzet elrendelése után végzett.

Müller Cecília márciustól kezdve úgy vette fel a hirtelen rászakadt közszereplés sebességét, mintha ezer éve, nap mint nap ezt csinálta volna, és többek között ezért egy ország kedvelte meg

– fogalmazott közleményében a KÉSZ.

A képen balról jobbra: Gál Kristóf rendőr alezredes, az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) szóvivője, Lakatos Tibor ezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa és Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatója után 2020. június 17-én.  Fotó: MTI/kormany.hu/Botár GergelyA szövetség szerint az országos tiszti főorvos egy olyan keresztény ember, aki nem tesz látható csodát, mégis megigéz, és eléri, hogy rádöbbenjünk: őt nem lehet nem szeretni.

A tájékoztatók alatt mindenkivel elhitette, hogy éppen hozzá beszél, szavahihetően, közvetlenül, érthetően, egyszerűen, magyarul, köznapi dolgokról. Ő olyan hívő keresztény, aki nemcsak gyakorolja a hitét, hanem másokat is segít az út megtalálásában, és akinek szülei a KÉSZ alapító tagjai Tolnán

– írta a KÉSZ.

A Szent Adalbert-díjat a KÉSZ 2011-ben adta át először, akkor Járóka Lívia európai parlamenti képviselőnek, azóta pedig mások mellett Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Velkey György orvos, az MRE Bethesda Gyermekkórház főigazgatója és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom is megkapta az elismerést.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Van egy ország, ahol fát ültetnek a koronavírus miatt munkanélkülivé vált emberek
Nagy löketett kapott Pakisztán ambiciózus faültetési projektje.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik