Mozaik

Bemutatkozik a mozikban a magyar erdők fantomja

Július 2-án kerül a mozikba a Vad erdők, vad bércek című díjnyertes természetfilm.

Egy hiúz nyomai után kutatva az észak-magyarországi erdőségek változatos növény- és állatvilágát mutatja be Mosonyi Szabolcs operatőr és Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában című díjnyertes természetfilmje, amelynek kibővített  változata július 2-án kerül a mozikba, írta az MTI.

Lenyűgöző természetfilm készült a vad Balatonról
Három év, 150 forgatási nap, négy évszak a Balaton körül.

A koronavírus-járvány miatt elhalasztott márciusi bemutató helyett július elejétől lesz látható országszerte több mint 60 filmszínházban a Vad Balaton, a Vad Szigetköz és a Vad Kunság alkotóinak legújabb filmje, amely az idei Magyar Mozgókép Szemlén elnyerte a legjobb ismeretterjesztő filmnek járó Magyar Filmdíjat.

A különleges technikai megoldásokkal készült látványos és részletgazdag, 4K felbontású természetfilm intim közelségben, nem mindennapi helyzetekben mutatja be az észak-magyarországi erdőségek változatos növény- és állatvilágát az avarszinttől a lombkoronáig.

A film címében is szereplő “fantom” pedig nem más, mint a rejtőzködő életmódja miatt rendkívül nehezen lencsevégre kapható hiúz, amely nemrég újra feltűnt a magyarországi vadvilágban. A film a hiúz nyomait kutatva tárja fel az erdőlakók életét, például a patakokban ívó ingolákét, a fészket rakó szirti sasokét, a bokszoló mezei nyúlpárét, a fák között lomhán zümmögő óriás szarvasbogarakét, de a vízirigók élete és a hegyi kérészek párzásának ritka pillanatai is megelevenednek a vásznon.

A Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában az NMHH Médiatanács támogatásával, a Magyar Média Mecenatúra Program keretében jött létre.

Kiemelt kép: Pixabay

Gyönyörű természetfilm készült a darvak titkairól
A teljes filmet a Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontjában lehet megtekinteni.
Olvasói sztorik