Virágzó vidékünk

Lélegzetelállító a Hortobágyon élő vadlovakról szóló természetfilm előzetese

A Hortobágyon élő vadlovakról forgat Török Zoltán rendező-producer egész estés természetfilmet Hortobágyi mese címmel, amely a tervek szerint 2020-ban lesz látható.
Korábban a témában:

A Hortobágyi mese operatőre Jan Henriksson és a rendező-producer Török Zoltán, a vágó Hargittai László, a hangmérnök Várhegyi Rudolf. A Hortobágyon élő vadlovak életét bemutató nagyszabású természetfilm magyar-német-osztrák-svéd koprodukcióban készül, a tervek szerint 2020-ban lesz először látható, a mozifilm verzió mellett egy rövidebb tévéfilmváltozat is készül – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-vel

Több év tervezés és előkészítés után tavaly ősszel, pontosan egy éve kezdte el Török Zoltán rendező-producer és stábja a vadlovakról szóló film forgatását. A nagyszabású természetfilm a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával és nemzetközi koproducerek részvételével készül.

A csapat immár 140 napot forgatott a hortobágyi pusztán és legalább ennyi van még hátra a terepen ahhoz, hogy bemutassák a főszereplő vadlovak és a körülöttük élő vadállatok rejtett életét. A film története egy Przevalszkij-ló csikó életét követi végig a születéstől kezdve, az ő szemén keresztül láthatja majd a közönség a csapatában lejátszódó drámákat, valamint a puszta változását évszakról évszakra.

Török Zoltán és alkotótársai újszerű természetfilmes látásmódjukkal és lenyűgöző képi világukkal 2011-ben nagy sikert értek el Vad Magyarország – A vizek birodalma című alkotásukkal. A film kimagasló eredményt ért el moziforgalmazásban és világszerte húsz országban díjazták rangos nemzetközi filmfesztiválok.

MARRUM, 3-11-2006. HET NATUURGEBIED NOARD-FRYSLAN BUTENDYKS WERD DOOR DE STORM OVERSPOELD DOOR ZEEWATER. OOK DE ZOMERDIJKEN WERDEN OVERSPOELD, WAARDOOR DE ERACHTER LIGGENDE ZOMERPOLDERS VAN HET NOARDERLEECH ONDER WATER KWAMEN TE STAAN.190 PAARDEN WERDEN INGESLOTEN, 20 PAARDEN EN VEULENS VERDRONKEN, 170 PAARDEN WERDEN OP EEN INDRUKWEKKENDE MANIER GERED DOOR 4 AMAZONES OP HUN LOKPAARDEN.(HINKE LAP BELANDT ONBEDOELD TUSSEN DE KUDDE. DAT KAN GEVAARLIJK ZIJN. PAARDEN OP STOOM STOPPEN NIET ZOMAAR.)
Hős nők mentettek meg elképesztő elszántsággal közel 100 lovat
Amikor a hősök nők! A lovak megmentői, igazi példaképek.

Kommentek

Nemesvámos, 2019. május 26.
Virágzó vöröshere, sárga repce és kék facélia Nemesvámos közelében 2019. május 26-án.
MTI/Varga György
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.