Mozaik

Hős nők mentettek meg elképesztő elszántsággal közel 100 lovat

Amikor a hősök nők! A lovak megmentői, igazi példaképek.

Aki csak egy kicsit is szereti a lovakat, azokat mind mélyen meghatotta az a történet, ami nagyjából 100 ló megmentéséről szólt.  Bár több, mint 10 éve történt, de újra és újra feldolgozásra kerül a videó, ami valószínű, hogy a Holland Lómentő Egyesület bátor nőtagjainak tiszteletének szól.

Kapcsolódódó anyag >>> 18 érdekesség, amit nem tudtunk a lóról

A megtörtént eset helyszíne Hollandiában, ahol egy vihart követően egy szeletnyi földdarabon rekedt közel 100 ló. A dühöngő, jegesen hűvös idő és a megnövekedett vízállás miatt 3 napig csak élelmet és ivóvizet tudtak nekik szállítani, és mindenki feszülten várta a megoldást.  A szél és az eső még inkább elbátortalanította a lovakat, összebújva várták a segítséget.

Három napig közvetítette a média a sikertelen próbálkozásokat, közben 19 állat elpusztult.  A lovak egyre erőtlenebbek voltak…, ekkor már felhívást tettek közzé és gyakorlott lovasokat kerestek a mentéshez.

Norma Miedema volt az a bátor nő, aki túl azon, hogy felvette a hatóságokkal a kapcsolatot, de vállalta, hogy dacolva a veszélyekkel, a magas vízállással kihozza a lovakat. Az ő kezdeményezéséhez csatlakozott 6 másik, lovakért rajongó hölgy :Susan Fransen, Micky Nijboer Antje Dijkstra, Hinke Lap, Christina Stormer és Fardow de Rueter. Kidolgoztak egy tervet, elindultak. Belovagoltak a jeges vízbe, és kihozták a meggyötört lovakat a vízből.

Azóta emlékhelyet is készítettek, hogy mindig emlékezzünk a bámulatos mentőakcióra!

Fotó:metaspoon
Fotó:metaspoon

Íme a videó, amit nehéz meghatódottság nélkül végignézni.

Zenével egyszerűen lenyűgöző

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik