Mozaik
MARRUM, 3-11-2006. HET NATUURGEBIED NOARD-FRYSLAN BUTENDYKS WERD DOOR DE STORM OVERSPOELD DOOR ZEEWATER. OOK DE ZOMERDIJKEN WERDEN OVERSPOELD, WAARDOOR DE ERACHTER LIGGENDE ZOMERPOLDERS VAN HET NOARDERLEECH ONDER WATER KWAMEN TE STAAN.190 PAARDEN WERDEN INGESLOTEN, 20 PAARDEN EN VEULENS VERDRONKEN, 170 PAARDEN WERDEN OP EEN INDRUKWEKKENDE MANIER GERED DOOR 4 AMAZONES OP HUN LOKPAARDEN.(HINKE LAP BELANDT ONBEDOELD TUSSEN DE KUDDE. DAT KAN GEVAARLIJK ZIJN. PAARDEN OP STOOM STOPPEN NIET ZOMAAR.)

Hős nők mentettek meg elképesztő elszántsággal közel 100 lovat

Amikor a hősök nők! A lovak megmentői, igazi példaképek.
Korábban a témában:

Aki csak egy kicsit is szereti a lovakat, azokat mind mélyen meghatotta az a történet, ami nagyjából 100 ló megmentéséről szólt.  Bár több, mint 10 éve történt, de újra és újra feldolgozásra kerül a videó, ami valószínű, hogy a Holland Lómentő Egyesület bátor nőtagjainak tiszteletének szól.

Kapcsolódódó anyag >>> 18 érdekesség, amit nem tudtunk a lóról

A megtörtént eset helyszíne Hollandiában, ahol egy vihart követően egy szeletnyi földdarabon rekedt közel 100 ló. A dühöngő, jegesen hűvös idő és a megnövekedett vízállás miatt 3 napig csak élelmet és ivóvizet tudtak nekik szállítani, és mindenki feszülten várta a megoldást.  A szél és az eső még inkább elbátortalanította a lovakat, összebújva várták a segítséget.

Három napig közvetítette a média a sikertelen próbálkozásokat, közben 19 állat elpusztult.  A lovak egyre erőtlenebbek voltak…, ekkor már felhívást tettek közzé és gyakorlott lovasokat kerestek a mentéshez.

Norma Miedema volt az a bátor nő, aki túl azon, hogy felvette a hatóságokkal a kapcsolatot, de vállalta, hogy dacolva a veszélyekkel, a magas vízállással kihozza a lovakat. Az ő kezdeményezéséhez csatlakozott 6 másik, lovakért rajongó hölgy :Susan Fransen, Micky Nijboer Antje Dijkstra, Hinke Lap, Christina Stormer és Fardow de Rueter. Kidolgoztak egy tervet, elindultak. Belovagoltak a jeges vízbe, és kihozták a meggyötört lovakat a vízből.

Azóta emlékhelyet is készítettek, hogy mindig emlékezzünk a bámulatos mentőakcióra!

Fotó:metaspoon

Íme a videó, amit nehéz meghatódottság nélkül végignézni.

Zenével egyszerűen lenyűgöző

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.