Mozaik

Kegyetlen természeti jelenséget örökítettek meg a Holt-Dunán

Ritka és rendkívül érdekes természeti jelenségnek volt a szemtanúja a napokban Makovics Kornél fényképész a bogyiszlói Holt-Dunán. Az esetről elsőként a National Geographic számolt be, a fotós pedig további érdekességeket is elmesélt a Sokszínű Vidék megkeresésére.

Mint fogalmazott, épp egy ladikkal ment be egy leshez a vízen, de mielőtt odaért volna, furcsa dologra lett figyelmes.

Egy szürke gém fogott egy vakondot feltehetőleg a közeli szántóföldön, ahol épp arattak. A vakond még élt, de a gém ösztönei azt súgták ne egye meg, amit jól is tett. Ha megette volna élve, akkor az a madár vesztét okozta volna. Volt annyi esze, hogy áthozza a szántóról a Holt-Dunára és elkezdte a szemem előtt vízbe fojtogatni a vakondot

– mondta Makovics Kornél.

Fotó: Makovics Kornél

Azt is elárulta, a madár minden egyes ilyen alkalom után megnézte, hogy él-e még a zsákmánya, majd miután látta, hogy életben van, visszatette a víz alá.

A sztoriban az az elképesztő, hogy jól mutatja, milyen tökéletesen működik ennél a fajnál is az ösztön és felismeri, hogy nem eheti meg élve a vakondot, mert az a saját pusztulását okozza. Mivel a vakond simán kikaparta volna magát. Nagyon érdekes látvány volt és szerencsére meg is tudtam örökíteni ezt a pillanatot

– fűzte hozzá.

Makovics Kornél egyébként Facebook- és Instagram-oldalán, valamint honlapján is rendre jelentkezik csodálatos felvételeket, ezért mindkét platformon érdemes követni a munkásságát.

Búbánatvölgy, a Dunakanyar rejtett csodája
Ahol átlátni a folyó felett Szlovákiába.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik