Mozaik

Drasztikusan csökkent a nádudvari gyógyfürdő termálkútjának vízhozama

A környéken más termálkutataknál is észleltek ingadozást ezekben a hetekben.

Olyannyira lecsökkent a nádudvari strand termálvízkútjának hozama az elmúlt hetekben, hogy a reggeli nyitásra már nem töltődött fel a medence, így dél­előtt 11 órára kellett halasztani a fürdő nyitását, a napijegy árát pedig tíz százalékkal csökkentette a fürdő üzemeltetője, írta a Haon.

Lehet, hogy csak a kút hibásodott meg, de az is megeshet, hogy egyéb baj, bajok állnak mögötte. A vízhozamcsökkenés okát egyelőre nem tudják, a vizsgálatot megrendelték a szakemberektől.

Elfolyt a víz a zalakarosi termáltóból
A fóliával fedett meder alatt egy gödör keletkezhetett, ott a fólia kiszakadt.

A portál a környező települések strandjainak termálvízhozama felől is érdeklődött. Kabáról azt az információt kapták, hogy a meleg vizes medence feltöltése a korábbinál körülbelül két órával hosszabb időt vesz igénybe, ez azonban nem befolyásolja a fürdő nyitvatartását, működését.

A püspökladányi termálkutak vízhozamában körülbelül 20 százalékos pulzálás tapasztalható, ami a víz gáztartalmával van összefüggésben, de ez nem okoz problémát a ladányi strandfürdő működésében.

Hajdúszoboszlón az egyik hideg vizes kút ad kevesebb vizet, az okot itt is vizsgálják.

Kiemelt kép: Facebook/Nádudvari Strand- és Gyógyfürdő

Ez az ország legújabb termálfürdője
38-40 Celsius-fokos nátrium-kloridos és hidrogén-karbonátos hévize jodid-ion tartalma miatt keringésjavító és gyulladáscsökkentő hatású.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik