Virágzó vidékünk

Felüdülés testnek és léleknek az ország legújabb gyógyfürdője

Céljuk egy komplex egészségcentrum kialakítása.

A Penészleken található Ligetalja Termálfürdő tavaly kapta meg a hivatalos gyógyfürdő minősítést, ezzel jelenleg ez a fürdő az ország legújabb minősített gyógyfürdője, írja a Termálonline.

Holt-tengeri vízben fürödhetünk Bellengszencsén
A fürdő vizének összetétele megegyezik az izraeli Holt-tengerével.

Az eldugott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kis faluban, Penészleken lévő gyógyfürdő területe 27 éve került magánkézbe. A tulajdonos már a kezetekben tisztában volt azzal, hogy az ottani adottságoknak, az agyagos talajnak köszönhetően a talajvíz nem folyik el. Létrehozták így a Dózer névre “keresztelt” horgásztavat, mely az egész objektum történetének kezdetét jelentette.

A szabadidőpark folyamatos fejlesztései közben szabadtéri strandot, szálláshelyeket alakítottak ki. Geológiai méréseket is végeztek, de nem gázt, hanem 1150 méter mélyen fekvő termálvizet találtak, mellyel a termálfürdő kialakítása is megkezdődhetett. 2010-ben pályázati támogatásoknak köszönhetően jelentős fejlesztések történtek, majd hosszadalmas procedúrát követően 2019-ben gyógyfürdő minősítést kapott a Ligetalja Gyógyfürdő, mely ezáltal Magyarország legújabb, “legfiatalabb” gyógyfürdője.

A penészleki gyógyvíz kalciumos, nátriumos, hidrogén-karbonátos, magas sótartalmú víz, mely csontokra, ízületekre, tehát mozgásszervi betegségekre kiváló. A gyógyvizes medence hőfoka 38 Celsiu fokos, a forró vizes termál medencében pedig 40 fokos a víz.

A gyógyvízzé minősítés folyamatával együtt számos új szolgáltatást vezettek be. Ma már víz alatti gyógytorna, iszapkezelés, gyógymasszázs is várja a látogatókat, olvasható a Ligetalja Gyógyfürdő és Termálszálló weboldalán.

Fotó: Booking

Céljuk egy komplex egészségcentrum kialakítása, melynek keretében a lézerterápia, a mágnesterápia, a Bemer-ágy és TENS jótékony hatásainak megismertetését is célul tűzték ki. Szlogenjük:

Az élet csak arra vár, hogy megnyíljunk csodái előtt, hogy érdemesnek érezzük magunkat mindarra a jóra, amelyet számunkra tartogat.

A gyógyfürdőzés jótékony hatásának élvezete mellett a penészleki parkban minden korosztály megtalálja a kedvére való elfoglaltságot a vízibiciklizéstől kezdve a kerékpározáson és túrázáson át a strandfürdőzésig. Ahogy itt mondják, a hely a testi és lelki feltöltődés, a nyugalom szigete, aki pedig nem hiszi, az járjon utána.

Kiemelt kép: Drone Hunter

Ingyen fürdödhetünk a mesés toszkánai termálfürdőben
Másodpercenként 800 liter víz zúdul le a természetes úton keletkezett sziklakádakba.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik