Mozaik

Táborozó gólyák foglalták el Salgó várát

Egymással és leendő új környezetükkel ismerkedtek meg a diákok.

A leendő diákok vettek részt augusztus 24-26. között a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Borbély Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium idei gólyatáborában.

Az Arany János Kollégiumi Program és az Arany János Szakmai Kollégiumi Programba jelentkezett diákok számára immár hagyományosan szervezték meg a gólyatábort, melyen harminc “gólya” vett részt. A diákok megismerkedtek leendő kollégiumi társaikkal, s mindazzal a számukra új környezettel, ami majd meghatározza a következő évekeit.

A kollégiumi gólyatáborba kizárólag egészséges, új típusú koronavírus megbetegedés tüneteket nem mutató, magukat egészségesnek érző tanulók költözhettek be. Fertőzésgyanús eset nem fordult elő

– mondta Baranyi Zoltán, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum főigazgatója.

A gólyatábor keretében a tanulók helyismereti, önismereti és ügyességi feladatokat oldottak meg, autóbuszos tanulmányi kiránduláson vettek részt Jászberényben, túráztak a Salgótarján környéki hegyekben, s „elfoglalták” Salgó várát is.

A diákok gólyatábor végén egyebek közt szintfelmérő vizsgákat tettek, amivel az egyéni felkészülésüket tervezhetik meg a segítő tanáraik.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Táborozó fiúcska fogta ki a Zsennyei horgásztó legnagyobb pontyát
A tóban mintegy 200 mázsa hal található, amit 2 hetes időközönként telepítéssel "frissítenek."
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik