Mozaik

Ellopták a Vuk-szobrot a róla elnevezett meseösvényről

Eltűnt az augusztus végén a Budapest II. kerületi Macis játszótértől nagyjából 200 méterre telepített Vuk szobor, amit a pénteken átadott, Digitális Vándor applikáción keresztül elérhető Vuk meseösvényhez készített a kapolcsi Ilona Malom Műhely, közölte hétfőn Facebook-oldalán a Móra Kiadó.

Mint írták, valaki kiásta és elvitte.

Borzasztóan el vagyunk keseredve, hiszen hónapokat dolgoztunk azon, hogy előkészítsük ezt az élmény ösvényt, melynek éppen a névadójának és egyben fő attrakciójának veszett nyoma az ösvény hivatalos átadására. Tudjuk, hogy az ifjú rókafiak igazán szeretnek csatangolni, de a mi kis rókánk igazán kötelességtudó, kimondottan otthon – értsd: erdő mélyén – ülő fajta, nem olyan, aki hipp-hopp elkószál

– írták.

Mivel hisznek abban, hogy a mesék mindig jó véget érnek, mindenkit kérnek, járjanak nyitott szemmel, hátha sikerül megtalálni Vukot.

Ismertető jegyei:

  • kb. 60 cm magas
  • kb. 30 kg
  • vörös színű
  • teste fából készült.

Kedves ismeretlen, aki elvitted! Ha valami csoda folytán olvasod ezeket a sorokat, nagyon kérünk, hozd vissza nekünk VUKot! Tudjuk, hogy ott van benned az a gyermeki jóság, ezért kérünk, ne vedd el sok-sok kisgyerektől az élményt, amit az ösvény, és rajta Vuk felfedezése jelent! Néhány napot várunk a rendőrségi feljelentéssel, hátha rájössz, hogy gyerekektől álmokat, meséket lopni olyan dolog, amire még a leggonoszabb démonok sem vetemednének, így te sem

– írták, bízva a csodában.

A Móra Kiadó korábbi sajtóközleménye szerint Vuk ösvénye nem egy hagyományos tanösvény turistajelzéssel és információs táblákkal. Ez egy új generációs, 12 állomásos irodalmi és természeti értékeket egyaránt felölelő, 2,5 kilométeres kalandösvény, mely interaktív élményeket biztosít a virtuális és a valós térben egyaránt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik