Mozaik

Öt kis Vuk pózolt egy fotósnak a Szigetközben

Úgy hasonlítanak egymásra, mint a tojás.
Korábban a témában:

Molnár László Sopronban élő természetfotós már több alkalommal megajándékozta olvasóinkat gyönyörű felvételeivel. A fiatalember egy alkalommal éppen a tiszai hóesésben vadászó aránysakálról készített fotósorozatot, de a zsákmányáért küzdő jégmadár történetét is megörökítette, miként az ország első hallépcsőjénél is ritka felvételeket készített.

Fotó: Molnár László

A fotós a húsvéti ünnepekben látogatott el a Szigetköz “rejtett helyére”, ahol pici rókákat örökített meg. A Fekete István regényéből , majd az abból készült azonos című rajzfilmből Vukként kedvelt tüneményes állatok szinte pózoltak Molnár László fényképezőgépe előtt.

Fotó: Molnár László

Tudatos volt a történet. Egy barátom korábban megfigyelte őket, 5 kis róka volt a kotoréknál. Mivel vadászat volt a területen, rövid időt kaptam az illetékesektől, hogy meddig lehetek ott, de szerencsémre sikerült

– mondta érdeklődésünkre a fotós.

Fotó: Molnár László

László azt is elárulta, hogy a fotókon külön-külön mindegyik kis Vuk, azaz az 5 rókagyerek látható, de mivel úgy hasonlítanak egymásra, mint a tojás, nem jelölte meg, hogy ki, hányadik a sorban.

Fotó: Molnár László
Fotó: Molnár László
Fotó: Molnár László

Kiemelt kép: Molnár László

Kommentek

Tihany, 2016. október 30.
Õszi kilátás a Balatonra a Tihanyi Apátság mellõl.
MTVA/Bizományosi: Farkas Melinda 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.