Mozaik

Öt kis Vuk pózolt egy fotósnak a Szigetközben

Úgy hasonlítanak egymásra, mint a tojás.

Molnár László Sopronban élő természetfotós már több alkalommal megajándékozta olvasóinkat gyönyörű felvételeivel. A fiatalember egy alkalommal éppen a tiszai hóesésben vadászó aránysakálról készített fotósorozatot, de a zsákmányáért küzdő jégmadár történetét is megörökítette, miként az ország első hallépcsőjénél is ritka felvételeket készített.

Fotó: Molnár László

A fotós a húsvéti ünnepekben látogatott el a Szigetköz “rejtett helyére”, ahol pici rókákat örökített meg. A Fekete István regényéből , majd az abból készült azonos című rajzfilmből Vukként kedvelt tüneményes állatok szinte pózoltak Molnár László fényképezőgépe előtt.

Fotó: Molnár László

Tudatos volt a történet. Egy barátom korábban megfigyelte őket, 5 kis róka volt a kotoréknál. Mivel vadászat volt a területen, rövid időt kaptam az illetékesektől, hogy meddig lehetek ott, de szerencsémre sikerült

– mondta érdeklődésünkre a fotós.

Fotó: Molnár László

László azt is elárulta, hogy a fotókon külön-külön mindegyik kis Vuk, azaz az 5 rókagyerek látható, de mivel úgy hasonlítanak egymásra, mint a tojás, nem jelölte meg, hogy ki, hányadik a sorban.

Fotó: Molnár László
Fotó: Molnár László
Fotó: Molnár László

Kiemelt kép: Molnár László

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik