Mozaik

Szökött kengurukat keresnek Miskolc környékén

Az állat a nyílt füves területet kedveli.

A Miskolci Állatkert és Kultúrparkból csütörtökön kiszökött kifutójából két Bennett-kenguru, az Ausztráliából származó békés és alapvetően félénk állatok az emberre semmifajta veszélyt nem jelentenek – közölte a a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az egyik kenguru már elhagyta az állatkert területét és a közeli erdős, ligetes részen lehet, eredeti élőhelyének megfelelően a nyílt füves területet kedveli.

Óvodányi kenguru bébi született Nyíregyházán
A 10 tagú csapatban 5 nőstény erszényéből kukkolnak a kicsik.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. és a Miskolci Állatkert és Kultúrpark munkatársai arra kérik a lakosságot, hogy amennyiben látja valaki a 60-70 centiméter magas, szürkés színű, közepes, ülő kutyára hasonlító állatot, akkor ne próbálják meg megfogni, hanem értesítsék a hatóságokat vagy az állatkertet.

A Bennett-kenguru békés jószág, nem támad, viszont ha meg akarják fogni, védekezni fog és akár önmagában is kárt tehet menekülés közben. Arra kérik az állatkert környékén kirándulókat, hogy kutyáikat pórázon sétáltassák az esetleges balesetek elkerülése érdekében.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Nadine Doerlé/Pixabay

Szökött kengurut gázoltak el Orosházán
A kenguru másodszor kóborolt el otthonról, de ezúttal nem úszta meg sérülés nélkül.
Olvasói sztorik