Mozaik

Szökött kengurut gázoltak el Orosházán

A kenguru másodszor kóborolt el otthonról, de ezúttal nem úszta meg sérülés nélkül.

Ismét elkószált otthonából az egyszer már megszökött és megkerült kenguru, ezúttal azonban nem úszta meg sértetlenül a kalandot, írja az Oros Café.

Egy orosházi cég munkásszállító kisbuszának a sofőrje vette észre a sérült állatot az úton február 4-én, kedden reggel Orosházán, miután felfigyelt egy manőverező autóra.

Megálltam, és még mielőtt nagyobb baj történne, az utasokkal együtt lesegítettük az útról a sérült állatot. A kutya nagyságú erszényesnek sebesült, valószínűleg törött volt az egyik lába. Értesítettük az állatmentőket, majd elkezdtük keresni a kenguru gazdáját is

–  mondta el a portálnak a kisbusz vezetője.

Bennett-kenguru tartása

A Benett-kenguru fej-törzs-hossza legfeljebb 90 centiméter, farokhossza 65-90 centiméter, testtömege elérheti a 27 kilogrammot. A hímek jelentősen nagyobbak, mint a nőstények. Magyarországi tartásukra nincs határozott előírás, csak irányelvek. De minimum 300 m² területet ajánlanak egy 5 egyedből álló csapatnak. A Bennett-kengurut szabadban kell tartani egész évben, megfelelő menedékhelyről gondoskodva a szélsőséges, kedvezőtlen időjárás ellen. A menedékház ideális mérete Ennek mérete 5 állat esetében minimum 10-12 m². A kifutóban árnyékos helyet is ki kell alakítani, mert hazánkban a kánikulát és a tűző nyári napsütést kevésbé tolerálják az állatok. A kifutóban természetes talaj, homokterület legyen, valamint  biztosítsunk nekik szénát, takarmányt, leveleket és gallyakat.

A történet jól végződött, hisz a kistestű Bennett-kengurut Budapestre szállították az állatkórházba, és úgy tűnik, felépül sérüléseiből.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: zoogyor.hu

A RoBirtok olyan, mint egy állatkert, csak kerítések nélkül
A birtokon ki lehet próbálni a fejést, és alpakákkal lehet sétálgatni.
Olvasói sztorik