Mozaik

Kameruni juh tart rettegésben egy kőszegi családot

Kecske terrorizál egy családot Kőszeg külterületén, írja az ugytudjuk.hu.

A lap cikke szerint Péter és Nóra néhány héttel ezelőtt találkozott először Rambóval, a kameruni juhval, amikor az utcán mászkált felizgatott állapotban.

Az állat a szomszédé, aki egy osztrák állampolgárságú férfi, de magyarul nem beszél, angolul is alig, ami megnehezíti vele a kommunikációt, már ha egyáltalán hajlandó erre.

A pár számtalanszor jelezte már a tulajdonosnak, hogy javítsa meg a kerítését és zárja be megfelelő módon a haszonállatát, de ő ezt nem akarja megtenni, egyszerűen nem érdekli őt. Később már Péterék vittek neki kötelet, hogy azzal kösse ki az állatot, mert féltik az agresszív állattól a gyerekeket, a férfi erre sem tartott igényt.

Az ugytudjuk.hu azt írja, Péterék elmondása szerint az osztrák férfi több jószága is szabadon mászkál a környéken, tyúkjai, kutyái is sokszor kint vannak. Szerencsére a többi állata nem agresszív.

Fotó: ugytudjuk.hu

Rambo fajának hímjei egyébként a párosodási szándékot jelezve szó szerint folyamatosan összepisilik magukat, szaguk így markáns, szúrós. Ilyenkor a közelükben lenni nagy önuralmat kíván egy ember részéről.

Volt már, hogy a rendőrséget is kihívták az állat miatt, de az osztrák férfi nem volt hajlandó együttműködni a hatóságokkal. Végül Huber László volt fideszes polgármester sietett a segítségére, aki azt mondta a környékbelieknek, ez csak egy apróság.

Péter elmondása szerint a rendőrségen egyébként nagyon megértőek voltak, azt mondták, ha bármi baj van, rögtön szóljanak nekik és kimennek újra. De tenni nem tudnak semmit annak ellenére sem, hogy a jegyzőkönyvbe is beleírták, az elkóborló állat agresszíven viselkedik.

Rambó azóta is rendszeresen átjár a szomszédokhoz, tönkreteszi a kerítéseket és lelegeli a termést. Többször is vasvillával kellett kierőszakolni a magánkertektől, de nem igazán fél az emberektől.

Péterék közben saját kecskéiket is eladták, mivel egyszerűen képtelenség volt a kameruni juh agresszív viselkedését kezelni, és úgy gondolták, talán így nem fog átjárni hozzájuk.

A pár nem akart ebből ügyet csinálni, de mivel azt látják, hogy hetek óta semmi sem történik, és Rambo valóban megkeseríti az életüket, kénytelenek voltak nyílt levelet írni, amit közzétettek a Facebookon is.

Wallisi feketeorrú juhok az internet új sztárjai
Hirtelen elővette őket az internet népe és nem tudják eldönteni, aranyosak vagy rémisztőek.

Kiemelt kép: ugytudjuk.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik