Kertünk-Portánk

Nyitva hagyták a kaput, 200 birka lepte el váratlanul az udvart

200 birka látogatta meg egy kaliforniai család udvarát, miután nyitva hagyták a kaput. A gondot az okozta, hogy nem nagyon akartak távozni a területről, írja a Bored Panda.

Erin és Scott Russo gyermekeikkel együtt élnek a kaliforniai Lincoln városában, ahol a juhok jelenléte mindennapossá vált, miután a város bevetette őket, hogy megszabaduljanak az elszaporodott bozótosoktól, hogy a száraz bokrok nehogy tüzet okozzanak.

Minden akkor kezdődött, amikor a család kinyitotta a kertkaput, hogy a lányaik jobban megfigyelhessék a legelésző juhokat.

Évente egyszer úgy két napig legeltetik itt a birkákat, hogy a bozótos túlburjánzását megakadályozzák, de eddig sosem hallottam olyanról, hogy bemasíroztak volna valaki birtokára

– mondta Erin Russo.

A juhok eleinte csak bámulták az udvart, aztán bevonult az egyikük, és mire a család észbe kapott, már tucatnyi jószág tolongott bent. A létszámuk gyorsan száz fölé nőtt.

A férj, Scott Russo rögtön kamerát ragadott, és felvette a jelenetet, miközben viccesen kommentálta is a történéseket. Először megpróbált a birkákra kiabálni, remélve, hogy elhagyják az udvarukat, de az állatok figyelmen kívül hagyták az utasítást.

A videón is látható, ahogy megkísérli kiterelni őket Scott, de az ember nem juhászkutya, így belátta, hogy fogalma sincs, mit és hogyan tegyen.

Míg a férj megpróbálta kiüldözni a juhokat, Erin a lányaival együtt biztonságos helyre vonult, vissza a házba.

Eleinte mindannyian az udvaron tartózkodtunk, de amint rájöttem, hogy hány juh is nyomult be a kapun belülre, rohantam, hogy a négy- és ötéves lányaim elvigyem onnan. Ők azt hitték először, hogy vicc az egész, és vidáman szemlélték az eseményeket

– emlékezett vissza.

A kaotikus percekben rövid ideig úgy tűnt, kidönthetik az egész kerítést, de végül sikerült a kapun keresztül egy kis nyíláson távozniuk. Ezt úgy sikerült elérni, hogy a családfő a csörgődobhoz nyúlt.

Egyszerű fickó vagyok, mindig szeretnék valami szórakoztatót előadni vagy megmutatni a lányaimnak, ezúttal ez sikerült is. Hogy milyen gondolatok jártak az eset közben a fejemben? Alkalmazkodni, improvizálni, leküzdeni és felülkerekedni a problémán

– mondta Scott, az egykori tengerészgyalogos.

Mindent összevetve a kellemetlenségek ellenére jól végződött a juhos kaland.

Bolyhos bárányok születtek a Budakeszi Vadasparkban
Érkezésükkel a Budakeszi Vadaspark biztosítani tudja a hazánkban a honfoglalás kora óta élő régi juhfajta megőrzését is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik