Mozaik

Ez a megszeppent mókus a szimbóluma annak, mit élünk át 2020-ban

Még vége sincs, de 2020 már most örökre beírta magát a történelemkönyvekbe. A koronavírus miatt minden bizonnyal ez a modernkor legnagyobb kihívásokkal járó éve, ami sokunkban szorongást, félelmet kelt, ráadásul a negyede még hátravan.

Az esztendő szimbólumává most hirtelen egy mit sem sejtő mókus avanzsált, aki hozzánk hasonlóan hirtelen elmerült a zavartság legmélyebb bugyraiban, hívta fel rá a figyelmet a Bored Panda.

Az alábbi felvételt egy túrázó készítette az oroszországi Krasznojarszk városát övező erdőkben, majd feltöltötte a közösségi oldalára, ahol azonnal futótűzként kezdett el terjedni. Csak a YouTube-on több mint félmillióan látták eddig, és nem nehéz rájönni, miért.

A videón a férfi kézből etet egy vadon élő mókust, szegény állat pedig miután elvett néhány magot tőle, gyakorlatilag teljesen lefagyott és meredten bámult maga elé.

A különös jelenségnek van ugyanakkor magyarázata is. Ősszel a mókusok a hidegre készülődve mindenhez és mindenkihez odamennek kíváncsiságból, ami táplálékkal kecsegtet számukra, de ezzel együtt nagyon ijedősek, mert a környezetükben szinte bármilyen állat áldozatává válhatnak.

A felvételen a mókus valószínűleg meghallgatott valamit, ami prédaként tekintett rá, ő pedig egyfajta válaszreakcióként felvette a harci pozíciót.

Szerencsére a tüneményes állatnak nem esett baja, és némi hezitálás után magokkal szájában elszaladt a túrázó elől. Mindenesetre átérezzük, amit ő is érezhetett.

Felvet néhány kérdést ez a mókusról készült fotó
A kép futótűzként terjedt el a Twitteren.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik