Mozaik

Farkasok támadhattak egy kutyára Eger határában

A szemtanú szerint három ragadozó ölte meg a kutyát.

Vasárnap este a Facebookon kezdett terjedni a hír, hogy legalább 3 farkas támadt rá egy kutyára Eger határában a Vécsey-völgyben, írja az Eger Hírek.

Az eddigi információink szerint a lakóházaktól mintegy 300 méterre, az út mellett támadtak farkasok a szerencsétlenül járt kutyára. A kutya megtámadását észlelő személy legalább három farkas jelenlétéről számolt be.

Farkasok támadtak egy kutyára a füzéri erdőben
Az állat gazdájának egy bottal hadonászva és hangosan kiabálva sikerült a vadállatokat elriasztania.

A több oldalról is nyitott, folyamatos zárt kerítéssel nem rendelkező üzemi területet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembere is ellenőrizte, és több, nagytestű kutyafélétől származó nyomot észlelt.

Az üzem területére a kutyát megtámadó állatok az üzem területével határos szőlők felől érkeztek, és az esetet követően arra is távoztak.

A helyszínen tartózkodó személy elmondása alapján a kutya szabadon őrizte a területet, vélhetően ugatásával magára vonta a figyelmet, nagytestű támadói játékként kezelték a kutya viselkedését, ami az esetet követően a kutya életébe került.

A történtek tisztázása érdekében a BNPI munkatársa felvette a kapcsolatot közeli térfigyelő kamerákat üzemeltetőkkel, és folytatódik az adatgyűjtés.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága felhívja a figyelmet, hogy amennyiben farkast, vagy farkasra utaló nyomot észlelnek, jelezzék azt az igazgatóság felé, az alábbi ügyeleti telefonszámon: +36 30 861-3808.

A nemzeti park közleménye

Cikkünk megjelenése után a nemzeti park közleményt adott ki, melyben azt írják, hogy sajnos a megmaradt nyomok csak részben voltak azonosíthatók, ezek alapján nem dönthető el teljes mértékben az, hogy valóban farkasok támadtak-e az őrkutyára. Ugyanakkor a támadás módja és lefolyása sokkal inkább kutyákra jellemző módon zajlott le, a farkasok zsákmányolási célú támadása után gyakorlatilag nem maradt volna az őrkutyából szinte semmi.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Getty Images

Meg kell tanulni együtt élni a farkasokkal
Ahol emberek és nagyragadozók osztoznak egy adott területen, ott szinte mindig konfliktusok alakulnak ki.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik