Mozaik

Újra megnyitották a turisták előtt a Machu Picchut

Az egykori Inka Birodalom romvárosát 1983-ban nyilvánították világörökségi helyszínnek.

Újra fogad látogatókat a perui Machu Picchu, amelyet csaknem nyolc hónappal ezelőtt zártak le a koronavírus-járvány miatt, írta az MTI.

A perui hatóságok vasárnap egy inka rituáléval mondtak köszönetet az isteneknek a romváros újranyitása alkalmából – adta hírül a BBC News. A régészeti lelőhely napi látogatószámát 675 főre korlátozták, ami az eredeti kapacitás nagyjából 30 százaléka.

Az egykori Inka Birodalom romvárosát 1983-ban nyilvánították világörökségi helyszínnek.

Bakancslistára álmodott mesés perui hegyek
Ez nem festmény, ez színekben pompázó hegyvidék.

A perui Cusco megyében lévő Machu Picchu a dél-amerikai ország egyik legfőbb turistalátványossága. A romváros több tízezer helyi lakosnak biztosít megélhetést, akik nagyon megsínylik a járvány miatti korlátozásokat.

Október közepén a Machu Picchut egyébként mindössze egyetlen turista számára megnyitották. Katajama Jessze, a koronavírus-járvány miatt az andoki országban rekedt japán férfi akkor már csaknem hét hónapja várta, hogy beléphessen az inka romvárosba.

A turista végül a park vezetőjével együtt látogatta meg a helyszínt, így még azelőtt teljesíthette az álmát, hogy visszatért volna hazájába.

Kiemelt képünkön fellépők a híres perui inka romváros, a Machu Picchu újranyitása alkalmából tartott ünnepségen Cuscóban 2020. november 1-jén. Fotó: MTI/AP/Martin Mejia

Történelmi álomvonat a perui hegyek ölelésésben
A Belmond Andean Explorer nevű vonaton luxus körülmények várják az utazókat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik