Mozaik

Hazánk felejthetetlen élményei és látnivalói egy könyvben

Mennyi csoda, mennyi kaland, mennyi élmény található hazánkban. Mindez egy könyvben bemutatva, lehetséges? Az Élmények és látnivalók Magyarországon útikönyv bebizonyítja, hogy igen.

Felejthetetlen látnivalókból, páratlan természeti csodákból, hagyományokból táplálkozó népi mesterművekből számtalan található hazánkban, amiket mind-mind érdemes felfedezni. Kirándulni Ópusztaszeren, bejárni Hollókő csodás udvarait, bámészkodni a Fellegvár környékén vagy inni egy finom levendulaszörpöt Tihanyban…

Mennyi csoda, mennyi kaland, mennyi élmény. Mindez egy könyvben bemutatva, lehetséges?

Vajon van-e helye a mai világban egy útikönyvnek? Érdekes lehet-e még most, hogy minden megtalálható az online térben egyetlen kattintással? Vajon hazánk csodás, sokszínű élményeire kíváncsiak-e az emberek papíron, inspirálódnak-e még a hagyományos módon?

Mád, Nyulászó kerékpáros dűlőtúra (Fotó: Első Mádi Borház archívuma)

Körtvélyesi Zsókával, az Élmények és látnivalók Magyarországon útikönyv tulajdonosával beszélgettünk erről.

Manapság, különösen a turizmusban az elsődleges kommunikáció az online térben zajlik. Nem sokan hittek benne, hogy ebben a digitalizált világban még helye van egy útikönyvnek. Nekünk magunknak is meg kellett fogalmaznunk, mi a célunk. Át kellett gondolnunk, jó döntés-e kijönni egy könyvvel, aminek az elődje a Látnivalók Magyarországon 6 kiadásban, több mint 160 ezer példányban jelent meg.
Az elmúlt évtizedben óriásit fejlődött a hazai turizmus. Az világos volt, hogy át kell dolgozni a korábbi tartalmat, és az is, hogy a lexikális személettel szemben meg kell, hogy jelenjen az élményturizmus is, de én hittem a könyvben

– mondta el Zsóka, aki tudta, nyitni kell a fogyasztók igénye felé. Ezért, amikor leültek a szerzőkkel, szerkesztőkkel beszélgetni a könyvről abban erősítették meg egymást, hogy a hagyományos látnivalók, vonzerők bemutatásán túl az újjászülető könyv legyen egy olyan élmény útikönyv, ami konkrét segítséget, tippeket kínál használójának.

Mi Magyarország legmagasabb építménye? Hová érdemes kirándulni az Őrségben? És a Visegrádi-hegységben? Hány barlang található a Duna−Ipoly Nemzeti Parkban? Számos érdekes kérdés, aminek megválaszolásában segít az Élmények és látnivalók Magyarországon útikönyv.

Fotó: Körtvélyesi Zsóka

Azt szerettük volna, hogy a könyvben legyenek benne jól hasznosítható ötletek, ha családdal szeretnénk utazni, ha gyerekekkel megyünk, ha szeretjük a kulináris élvezeteket, az aktív pihenést, vagy extrém sportokat. Több, mint 70 féle tipp  közel 1300 szócikk került a kötetbe, ami segít az úti cél kiválasztásában

– árulta el Zsóka.

A 640 oldalas könyvben 915 magyarországi településen kalauzoljuk az utazót, 8 nagyobb régióra osztva az országot, különböző tájegységek látnivalóit bemutatva. Ezzel az összetett tartalommal lett az új könyv címe Élmények és látnivalók Magyarországon. Hangsúlyos szerepet kapott a könyvtervben, hogy az jól tagolt, áttekinthető legyen mind tipográfiai, mind grafikai szempontból.

Makó, Hagymaház (Fotó: Papdi Balázs)

Fontos szempont volt, hogy gazdagon illusztrált útikönyvet vehessen a kezébe az olvasó, így 32 térképet csináltattunk, és a könyvben található 800 fotó önmagában is élvezetes virtuális utazást kínál

– mondta még el Körtvélyesi Zsóka, akitől azt is megtudtuk, hogy a könyv 6 ezer példányban jelent meg 2019 decemberében.

Készült weboldal, a latnivalokmagyarorszagon.hu webáruház és egy mára már 32 ezer fősre duzzadt közösségi oldal is, ahol remek tippek találhatók azokról a helyekről, amelyek szerepelnek a könyvben.

Megyer-hegyi tengerszem igazi természeti csoda (Fotó: Szántó Csaba)

Mi lehet az a növénytorony? Fotózkodtál már 3D festményen? Indítottál már el szökőkutat? Kikapcsolódás ingyenesen minden évszakban, mégis szabadtér, hol lehet ez? Ha ezekre a kérdésekre felcsillan a szemed, és érdekel a válasz, akkor az élménykönyv tényleg neked való.

Bakony, Vértes, Őrség – mindet megcsodálhatod és felfedezheted a könyv segítségével és ötleteket is gyűjthetsz, hova vidd a családot majd egy szép kirándulásra alkalmas napon.

Gondoltunk azokra is, akik nem szeretnének nehéz könyvvel utazni, ezért elkészítettük az útikönyv e-book változatát is. Ez azt jelenti, hogy 2020 novemberétől már mobil eszközökön is elérhetővé válik az Élmények és látnivalók Magyarországon című e-útikönyv

– mondta el büszkén a tulajdonos, aki elárulta, hogy a jó fogadtatást kapott könyv a  Libri útikönyveinek sikerlistáján is megtalálható.

Több ezer példány fogyott el alig több, mint fél év alatt. Az Élmények és látnivalók Magyarországon újabb 5 ezer példányban jelenik meg a karácsonyi könyvpiacon. Azoknak az olvasóinknak, akik a webáruházunkból rendelik meg az útikönyvet, egy 2021-es naptárt ajándékozunk, hogy előre tudják tervezni jövő évi utazásaikat

– mondta még el a tervekről Zsóka.

A Dráva Kapu bemutatóközpont halsütési technikáját érdemes ellesi (Fotó: Rőder Attila)

Sokan kérdezték azóta, hogy jól döntöttünk-e, amikor egy ilyen nagy vállalkozásban belevágtunk, hogy van-e helye a nyomtatott útikönyvnek? Most már megalapozottan kimondhatjuk, hogy igen!  A kezünkben a könyvvel virtuális utazáson vehetünk részt. Segít a döntésben, hogy mi legyen a következő úti célunk. Jó iránytű , hogy hová menjünk és ott mit csináljunk. Bízunk benne, hogy minden család könyvespolcára felkerül a könyvünk és jó útirársa lesz az utazásaik során

– összegzett az útikönyv tulajdonosa és felelőse, mi pedig biztosak vagyunk benne, hogy aki kézbe veszi a könyvet, nem fog csalódni.

Az Élmények és látnivalók Magyarországon című útikönyv már megrendelhető 20 % kedvezménnyel a kiadótól egy ajándéknaptárral  a webáruházban.

A Hévízi-tó és a tradicionális hévízi gyógyászat hivatalosan is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe (Fotó: Pölcz Klaudia)

Kiemelt kép: Körtvélyesi Zsóka

Szponzorált tartalom

A cikk az Élmények és látnivalók Magyarországon Webáruház támogatásával készült.

Élménykönyv hazánkról, az ezerarcú Magyarországról
Rengeteg látnivalót tartogat azok számára, akik kíváncsiak, és készek befogadni az élményeket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik