Mozaik

Idén is megépült a Magas-Tátra csodálatos jégtemploma Tarajkán

Ezúttal a szentpétervári Krisztus Feltámadása Katedrálisról mintázták az alkotást.

November 19-én bemutatták, mától pedig látogatható Szlovákia legnagyobb és legnépszerűbb téli attrakciója, a magas-tátrai jégkatedrális, írta a hirek.sk.

Az Ótátrafüred felett található Tarajkán a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozások ellenére is megépítették a látványosságot. Ezúttal a szentpétervári Krisztus Feltámadása Katedrálisról mintázták az alkotást. A jégtemplom felavatása ebben az évben is a magas-tátrai téli turistaszezon megnyitását jelenti, még a járvány közepette is.

Bámulatos jégszálloda nyílt az északi sarkkör közelében
A legapróbb részletekig minden jégből készült, még a csillárok is.

A tarajkai (Hrebienok) jégtemplomot nyolcadik alkalommal építették fel. Az alkotást 30 fős  cseh és szlovák szobrászokból álló csapat készítette öt hét alatt.

A 12 méter magas építményhez összesen 10 kamionnyi, 1880 darab jégtömböt használtak fel, amelyek össztömege 225 tonna. Minden egyes tömb 120 kilogrammos.

A jégtemplom a koronavírus-járvány miatt szigorú óvintézkedések mellett látogatható. Egyszerre 36-an tartózkodhatnak a katedrálist borító sátorban. Kötelező a kézfertőtlenítés, a szájmaszk használata és a 2 méteres távolság betartása.

A jégtemplom a tervek szerint 2021 húsvétjáigg várja a látogatókat.

Kiemelt kép: YouTube

Jégbe fagyott a Magas-Tátra téli szentélye
Remélik, hogy az időjárás legalább öt hónapig kedvez az épületnek.
Olvasói sztorik