Mozaik

100 éves Zorro, a filmvilág klasszikusa

YouTube
YouTube
Az 1970-es évek egyik legismertebb változatában Alain Delon alakította Zorrót.

Száz éve hódítja a nézők szívét Zorro, akinek alakja kitalált személy. Eredetileg señor Zorro Johnston McCulley író fantáziájában született meg 1919-ben. McCulley az All Stroy Walky Magazine-nak írt folytatásos regényeket, ezek közül a Zorrónak átütő sikere volt.

Az első filmváltozat már 1920-ban elkészült Douglas Fairbanks főszereplésével, ezzel Diego Vega, alias Zorro elindult a világhír felé.

Az azóta eltelt időben igen sok feldolgozás készült a történet alapján. Az egyik legismertebb Tyrone Power 1940-es filmje és Guy Williams 1957 és 1961 között készült televíziós sorozata, a Walt Disney produkcióban. Ezzel a sorozattal vált valóban világhírűvé és legendássá a hős, ekkoriban tetőzött Zorro népszerűsége.

A történet feldolgozásai a tévésorozat után is folytatódtak, sőt egyre több új változat készült, olykor akár egy éven belül is.

Az 1970-es évek egyik legismertebb változatában Alain Delon alakította Zorrót, Stanley Baker az ellenfelét, a gonosz Huerta ezredest.

Az 1990-es évek legismertebb változatában Anthony Hopkins alakította a megöregedett eredeti Zorrót, Antonio Banderas az érte bosszút álló utódot.

Kapcsolódó
Kutyái mellett szeretne majd nyugodni Alain Delon
Megindító gondolatok a kutyák iránti szeretetéről.

Új sorozat női főszereplővel

Most pedig itt a legújabb hír: női főszereplős Zorro-sorozatot készít Robert és Rebecca Rodriguez az NBC televízió számára, írta az MTI. A Deadline című filmes portál szerint a szériát a testvérpár írja, a rendezői székben Rebecca Rodriguez fog ülni.

A sorozat főhőse Sola Dominguez, egy underground művész, aki Zorro kortárs verziójaként harcol az igazságért, miközben számolnia kell az általa leleplezett bűnszervezetek bosszújával.

Kapcsolódó
Mennyire ismered a magyar filmeket? Teszteld tudásod!
Tudod hol játszódnak a klasszikus magyar filmek? Most kipróbálhatod magad!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik