Mozaik

Fesztiválra készülnek az utcaszínházasok Kapolcson

A szervezők a járványhelyzet miatt a júniusi időpont mellé egy szeptemberit is megjelöltek „B" tervként.

Ebben az évben a korábbiaknál is színesebb programkínálattal készülnek a fesztiválszezonra a Bondoró szervezői. Június 11. és 13. között önfeledt karneváli hangulattal, gólyalábas és marionett előadásokkal, újcirkuszi produkciókkal, továbbá artistákkal és óriásbábokkal, valamint koncertekkel és vásári portékákkal várják a látogatókat egy vidám, nyárindító hétvégére Kapolcson.

Az utcaszínház műfaját népszerűsítő fesztivál ebben az évben három napon át több, mint száz programot vonultat fel, s nyolc helyszínen szórakoztatja a nagyérdeműt. A nyárindító esemény egyik kiemelt helyszíne a Bondoró Porond, ahol többek közt a Langaléta Garabonciások, valamint a BAB Társulat és a Harkels Puppetry előadásait láthatja a közönség. De itt bontogatja majd szárnyait Ikaros is, akit a Szabadkai Gyermekszínház premier előadásában láthatunk a fesztiválon.

Karmesterjátékával porondra lép a Bélaműhely, s a Kajárpéci Vízirevü egyedi tolmácsolásában Hany Istókkal is találkozhatunk. A szombati napon lesz Szikra Show is, méghozzá az Aserdus Tűzzsonglőr Produkció jóvoltából. Ugyanitt láthatjuk a Kreatív Kráter Kör Csillagpásztor című előadását is, amely egy kozmikus keretek közé helyezett népmese hatását kelti a led-zsonglőrködés, a gólyalábas és légi akrobatika, valamint a fénytánc varázslatával.

Már a Bondoró alapítása óta folyamatosan dolgozunk azon, hogy idővel, amikor a helyzet is úgy engedi, be tudjunk emelni nemzetközi utcaszínházi produkciókat is a kínálatunkba. Felvettük a kapcsolatot több kulturális intézettel és nagykövetséggel is, és elmondhatjuk, hogy a Francia Intézetnek, valamint a Budapesti Olasz Kultúrintézetnek köszönhetően várhatóan már ebben az évben sikerül bővítenünk a külföldi fellépőink sorát

– mondta Virág Zsóka. A Bondoró Utcaszínház Fesztivál tulajdonos-igazgatója kiemelte, hogy belga utcaszínházi produkciók is érkeznek a Bondoróra a Wallonie-Bruxelles International támogatásában.

Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a tavalyi évben tagjaivá váltunk az utcások nemzetközi szövetségének is. Az Open Street International Association tagsága reményeink szerint még több határon túli együttműködésnek enged teret a jövőben a fesztiválon

– tette hozzá.

A dallamok mezsgyéjén láthatjuk és hallhatjuk a Swing à la Djangot, vagy a David Spischak Quartet, de Kárász Eszter sanzonestjét és a Bin-Jip koncertjét is élvezhetik majd. Fellép többek között a a Mörk zenekarból ismert Mark & Jason, valamint a Gypo Circus zenekar is, és Ian O’Sullivan (Mongooz And The Magnet) saját triója, a The o’Sullivan Three.

A fesztivál részletes programjai között ide kattintva lehet szemezgetni!

A szervezők már az esemény pótdátumát is kitűzték: ha júniusban nem jöhet össze a Bondoró közönsége, a megváltott jegyek szeptember 3-5. között lesznek érvényesek a harmadik utcaszínház fesztiválra.

Kapcsolódó
Sárkányszárnyon érkezett Kapolcsra az utcaszínházi fesztivál
Bábosok, artisták, cirkuszi akrobaták, utcaszínház művészei, bohócok és langalétások szállják meg augusztus végén a települést.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik