Mozaik

Munkaruhában énekelt az építési állványokon a templom kórusa

youtube
youtube
A Szent Mihály himnuszt adták elő átdolgozásban.

Lassan a végéhez közeledik a 2018-ban elkezdett kolozsvári Szent Mihály templom felújítása, amely a nyilvánosság előtt 2019 szeptemberétől a munkálatok miatt zárva van, s a helyzeten nem sokat javított az immár egy éve tartó világjárvány sem, írta a Transinex.ro.

Az építkezés idején hiányzott az a bensőségesség, az a sajátos lelkület, amit megszoktunk, és ahova a hivatásunk nap mint nap szólított. Szerettem volna valamit, ami kicsit lelket visz a munkálatok közé

– nyilatkozta a portálnak Potyó István, a Szent Cecília kórus karnagya.

Ennek a gondolatnak a nyomán született az az előadott zenemű, melyet Horváth Márton Levente, Erkel Ferenc-díjas, kortárs egyházi zeneszerző komponált korábban a veszprémi Szent Mihály-szobor avatására. A Szent Mihály himnusz eredeti változata billentyűs hangszerelésre volt írva, ezért a kolozsvári megszólaltatáshoz – a szerző jóváhagyásával – Potyó István átdolgozta zenekarra.

Ez a változat szólal meg a mostani online előadásban is, aminek elkészüléséhez ugyancsak hozzájárult a szerző.

A videó igazán ritka előadásra invitál.

Állványokon, az építkezéseken használt védősisakokban és láthatósági mellényekben „lépett fel” a kolozsvári Szent Mihály templom kórusa a felújítás alatt levő templomban.

Kapcsolódó
Felszentelték a tűzvész után újraépített templomot Székelyföldön
Az atyhai római katolikus templom 2016. szeptember 18-án égett le egy villámcsapás következtében.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik