Mozaik

Kis híján halálra rémítette a Budapesti Vadaspark őzét egy póráz nélkül sétáltatott kutya

Komoly sérüléseket szenvedett Mara, a Budapesti Vadaspark egyik őze egy póráz nélkül sétáltatott kutya miatt, olvasható az intézmény Facebook-oldalán.

Mint írták, bár a vadasparkban jelenleg továbbra sincsenek látogatók, a környező erdőkben sokan sétáltatják kutyáikat, tesznek kisebb-nagyobb túrákat kedvenceikkel.

Egy ilyen séta során történt, hogy egy elengedett kutya beszabadult a vadasparkba és alaposan ráijesztett a békésen csemegéző őzeinkre. Sajnos addig ugatott és futott a kerítés mellett, amíg Mara a rémülettől össze-vissza törte és horzsolta magát

– számoltak be róla.

Megjegyzik, ilyen esetek a vadonban is könnyen előfordulhatnak, hiszen a kutyák ösztönösen reagálnak a vadállatok illatára és hajtani kezdik azokat. Mindezzel sajnos egy másik állat életét veszélyeztetik.

Kérünk minden gazdit, hogy vigyázzon a kutyájára! Nem véletlen az a szabály, hogy természeti területen pórázon kell vezetni kedvenceinket. Különösen igaz ez a Vadaspark kerítése mellett, illetve annak legalább 200 méteres körzetében, hiszen állataink élete a tét!

– figyelmeztettek.

Olvasói sztorik